Naslovna / Vijesti / Društvo / Sa Biroa rada uposleno 5 teže zapošljivih lica na uređenju obala rijeke Ćehotine i izradu info tabli

Sa Biroa rada uposleno 5 teže zapošljivih lica na uređenju obala rijeke Ćehotine i izradu info tabli

Sa Biroa rada uposleno 5 teže zapošljivih lica na uređenju obala rijeke Ćehotine, izradu info tabli i hldnika sa drvenim stolovima i klupama.

SRK »Lipljen« u partnerstvu sa NVO »Legalis« je počeo sa realizacijom aktivnosti na uređenju obala rijeke Ćehotine u cilju razvoja ribolovnog turizma, u sklopu kojeg je uposleno pet lica sa evidencije Biro rada Pljevlja na četiri mjeseca.

Opšti cilj projekta je: Doprinos zaštiti životne sredine pljevaljskih voda u opštini Pljevlja.

Razvoj ribolovnog turizma, kako u Pljevljima tako i svugdje u svijetu, ne može bez predhodnog zadovoljenja ekoloških uslova na vodi i u vodi, tj. da voda kao jedan od segmenata životne sredine u kome opstaje riblji fond mora biti relativno ekološki čista, kako zbog opstanka ribljeg fonda tako i zbog ciljne grupe ribolovaca i izletnika na vodi.

Specifični ciljevi su:

1. Uređenje prostora priobalnog područja rijeke Ćehotine,

2. Upošljavanje teže uposlivih lica sa evidencije Biro rada Pljevlja

Nedavno je u emisiji Ekološki magazin Vaso Knežević govorio o partnerskoj ulozi SRK »Lipljen« u projektu NVO »Legalis« i pokušao da animira građane da se uključe u čišćene rijeke Čehotine od nagomilanog čvrstog otpada na vise lokacija.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *