Naslovna / Vijesti / Društvo / Krajem godine počinje realizacija četvrte faze projekta 1000 plus

Krajem godine počinje realizacija četvrte faze projekta 1000 plus

Kako je Pobjedi kazao direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović, očekuju da će krajem ove godine uputiti zvaničan zahtjev za dodjelu sredstava za realizaciju sljedeće faze projekta koji se pokazao veoma uspješnim.

“Kako iz faze u fazu radimo na poboljšanju ponude, u četvrtoj bi jedan od noviteta trebala da bude ponuda svih izgrađenih stanova na tržištu, bilo da je novogradnja ili starogradnja, pod uslovom da ispunjavaju određene kriterijume, kao što su ispunjenje minimalnih zahtjeva energetske efikasnosti, izvod iz katastra koji je bez opterećenja i slično,” kazao je Čanović.

Ideja je da javnim pozivom budu obuhvaćene samo zgrade, odnosno stanovi koji su u izgradnji, dok za izgrađene stanove neće biti javnog poziva, već će građani moći da kupe bilo koji stan na tržištu koji ispunjava propisane uslove, čime bi se ponuda stanova poboljšala i povećala.

Čanović je podsjetio da je kroz tri faze ovog projekta do stana došlo 1.162 domaćinstva, odnosno više od 3.000 građana. U centralnom regionu na taj način stambeno pitanje je riješilo 996 domaćinstava, u sjevernom 134 i u južnom 32. Čanović očekuje da će kroz četvrtu fazu još 400 domaćinstava riješiti stambeno pitanje. Program Hiljadu plus sprovodi se od 2010. godine.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *