Naslovna / Vijesti / Kultura / Nova knjiga aforizama Milenka Šarca

Nova knjiga aforizama Milenka Šarca

Naš sugrađanin Milenko Šarac objavio je treću knjigu aforizama pod nazivom „Prijeki sud“. Knjiga je štampana u tiražu od 300 primjeraka. Svojim stvaralaštvom zastupljen je u više zbornika i antologija i različitim publikacijama u Crnoj Gori, Srbiji i regionu.

Naslovljavajući svoju knjigu aforizama sintagmom „Prijeki sud“ Milenko Šarac odmah daje nekoliko ključeva za tumačenje. Jer „prijeki sud“, osim što već pruža jedan autopoetički osvrt, otkrivajući stvaraoca okrenutog, prilično, prirodi i funkciji vlastitih zapisa, otkriva nam i još ponešto. Naime, „prijeki sud“ osim izuzetnosti suda koji izriče, podrazumjeva i određene izuzetne okolnosti u kojima se takav sud izriče, po kratkom postupku i bez prava na žalbu. Te okolnosti, kod Šarca, imaju naravno, dominantno politički karakter, što je takođe sugerisano naslovnom sintagmom, jer je prijeki sud i politički instrument – kazao je Bojan Rajević, recenzent knjige.

Rajević dodaje da je knjigom „Prijeki sud“ Milenko Miro Šarac presudio svim društvenim promašajima, svim promašajima političke, ali i narodne pameti, svim našim individualnim zabludama, svim pokušajima da nas obmanu ili da se obmanemo sami, i konačno svim nepoželjnim pojavama unutar samog aforističarskog zanata. Kao takva, njegova knjiga koja uspjelo i ubjedljivo afirmiše kritički odnos prema stvarnosti sigurno će imati dargocjenu funkciju u našoj književnosti, kulturi i društvu uopšte – naglasio je Rajević.

Milenko Šarac osim aforizama piše poeziju, satiričnu poeziju i haiku. Radi kao profesor ekonomske grupe predmeta u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *