Naslovna / Vijesti / Društvo / Objavljen konkurs za upis u srednje škole

Objavljen konkurs za upis u srednje škole

Danas je Ministarstvo prosvjete objavilo Konkurs za upis u prvi razred srednje škole.

Ministarstvo prosvjete je danas, 3. juna objavilo Konkurs za upis u prvi razred srednjih  škola, a prijave na Konkurs učenici mogu podnijeti  školama od 17. do 21. juna 2019. godine.

Kako saopštavaju iz Ministarstva prosvjete  konačne rang liste biće objavljene na oglasnim tablama škola, najkasnije do 25. juna.

Ove godine osnovnu školu završilo je 6.985 učenika, a mjesta u srednjim ima za sve polumaturante. U svakoj opštini pojedinačno broj upisnih mjesta veći je od broja učenika koji završavaju osnovnu školu na teritoriji te opštine.

Uz Prijavu na Konkurs učenici podnose originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju. Iz ministarstva napominju da za upis nije potrebno dostavljati izvod iz matične knjige rođenih. Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji za prijavu mogu se pronaći u Konkursu koji je objavljen na veb sajtu Ministarstva prosvjete.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima i ostvareni ukupan broj bodova.

Na Konkurs za upis u I razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

O Aneta Drobnjak

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *