Naslovna / Vijesti / Društvo / Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao Ramazanski bajram

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao Ramazanski bajram

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitkupovodomvelikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama,reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Ef. Fejziću, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti uz želju da radosni praznik u ljudima probudi dobročinstvo, plemenitost i ravnopravnost.

„Po svojoj prirodi, ovaj praznik upućuje na uzvišene poruke islamske vjere. Islam je religija milosrđa, saosjećanja, ljubavi i umjerenosti, koja poziva na mir, pravdu i odricanje od nasilja i ekstremizma, u čijoj su suštini uzajamno uvažavanje i solidarnost među ljudima. Ramazanski bajram afirmiše neprolazne vrijednosti poput čovjekoljublja i iskonske dobrote, koje su nam potrebne kako bismo očuvali, ali i unapređivali multikulturalnost i multikonfesionalnost, kao ključne, vjekovima njegovane civilizacijske tekovine Crne Gore. Na temeljima tih vrijednosti, smo i izgradili današnju nezavisnu Crnu Goru, uvaženu članicu NATO-a i zemlju koja se kroz pristupne pregovore našla na domak članstva u EU, u čemu su i pripadnici Islamske zajednice u Crnoj Gori imali svoju zapaženu i neizostavnu ulogu.

Uvjeren sam da će nastupajući praznik biti još jedan podsticaj da nastavimo zajednički da gradimo našu budućnost kroz dalju afirmaciju univerzalnih vrijednosti, koje smo zajedno očuvali, koračajući već utabanim putem sloge i prosperiteta našeg društva.

Uz želje da predstojeći praznik provedete u miru, blagostanju i sreći, među svojim najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke.“

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *