Naslovna / Vijesti / Društvo / Iz Pljevlja odobreno 145 zahtjeva za nabavku mehanizacije

Iz Pljevlja odobreno 145 zahtjeva za nabavku mehanizacije

Kroz ovogodišnji javni poziv za podršku nabavci mehanizacije podržano je 857 zahtjeva poljoprivrednika. Sa područja naše opštine upućeno je 145 zahtjeva i svi su odobreni. Podrška ministarstva iznosi 50% od ukupnog iznosa investicije i sredstva su uplaćena.

Tokom posljednje tri godine, crnogorski poljoprivrednici su, uz podršku Ministarstva poljoprivrede nabavili mehanizaciju i opremu u vrijednosti 4,6 miliona eura. Bespovratna podrška iz agrobudžeta iznosila je 2,3 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar poljoprivrede Milutin Simović, je tokom boravka u Beranama saopštio da je kroz ovogodišnji javni poziv za podršku nabavci mehanizacije podržano 857 zahtjeva poljoprivrednika za investicije od skoro 2,2 miliona eura, uz bespovratnu podršku ministarstva od oko 1,1 milion eura.

70% zahtjeva za podršku mehanizaciji došlo je iz sjevernog regiona, navodi se u saopštenju.

Nabavljeno je oko 1.700 komada mehanizacije i opreme od čega 270 motokosačica, 221 sakupljač sijena, 102 motokultivatora.

Prema informacijama koje smo dobili iz Savjetodavne službe u oblasti stočarstva, ove godine je iz Pljevalja podneseno ukupno 145 zahtjeva i svi su odobreni. To je znatno veći broj u odnosu na 2018. godinu kada je upućeno i odobreno 98 zahtjeva. Podrška ministarstva iznosi 50% od ukupnog iznosa investicije i sredstva su uplaćena. Naši poljoprivrednici najviše su nabavljali kosačice, grabilice i frejze.

O Aneta Drobnjak

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *