Naslovna / Vijesti / Društvo / Nedjeljom će moći da rade pijace, apoteke, pekare, benzinske

Nedjeljom će moći da rade pijace, apoteke, pekare, benzinske

Iz Ministarstva ekonomije saopštili da će nedeljom moći da rade pijace, apoteke, pekare, benzinske stanice.

U cilju zaštite javnog interesa, predloženi su prodajni objekti i druga prodajna mjesta kojima će biti dozvoljen rad tokom nedjelje i državnih praznika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, izuzeci se konkretno odnose na: Apoteke, specijalizovane prodavnice ili kioske za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača , cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

U izuzetke ulaze i benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijace, štandovi – tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice.

Zatim, prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela kao i skladišta za trgovinu na veliko.

Vlada Crne Gore je na sjednici 7. marta 2019.godine utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim je utvrđeno da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedeljom i u dane državnih i drugih praznika, izuzev u prodajnim objektima ili u drugim prodajnim mjestima u kojima se vrši trgovina robe koja je neophodna radi obezbjeđenja životnih potreba građana.

O Aneta Drobnjak

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *