Naslovna / Sport / Ostalo / Atletičari Rudara postižu sve bolje rezultate

Atletičari Rudara postižu sve bolje rezultate

Na atletskom višeboju koji je održan u Danilovgradu atletičari Rudara osvojili su tri medalje. Aleksa Bošković i Ana Jestrović bili su najbolji u pionirskoj konkurenciji, a Jovica Božović osvojio je srebrnu medalju u skoku u dalj u konkurenciji juniora. Na ovom takmičenju u konkureciji seniora u bacanju kugle nastupio je i Sava Vulović.

Proteklog vikenda u Baru održann je Drugi međunarodni atletski miting „Sanja Bar 2019“. Malo je reći da je na ovom takmičenju, super talentovana Teodora Borović zasjenila sve. Ona je proglašena za najuspješniju takmičarku u svojoj uzrasnoj kategoriji (2010 godište). Teodora je osvojila tri zlatne medalje, pobjedila je u trci na 60 metara sa vremenom 9,61, skoku u dalj sa razultatom 3,91 i trci na 200 metara sa vremenom 33,35.

Aktivni su bili i atletski veterani i sadašnji takmičari koji su bili dio sudijskog tima na Igrama malih zemalja. Atletska takmičenja održavala su se u Baru, a posao sudije obavljali su Budimir Jestrović, Željko Popadić i Sava Vulović. Zbog obaveza Slaviša Vraneš i Nino Begović nisu mogli da sude na ovom takmičenju. Inače sudije iz Pljevalja dobile su veliko priznanje za dobro obavljen posao.

Treba napomenuti da se kao član reprezentacije Crne Gore, a i kao najmlađi učesnik Jovica Božović takmičio u troskoku. Božović je u seniorskoj konkurenciji zauzeo šesto mjesto sa rezultatom 13, 85. Ono što je bitno napomenuti da je tog dana padala kiša i Jovica nije mogao pokazati svoj raskošni talenat iako je na takmičenje došao sa željom da se približi 14,50 metara. Sigurni smo da će Jovica na nekom od narednih takmičenja u tome i uspjeti. Možda već predstojećeg vikenda u Pljevljima. Naime AK Rudar u subotu i nedjelju biće domaćin pojedinačnog prvenstva Crne Gore za starije juniore takmičenje se otvara u subotu u 16 sati. Iz AK Rudar pozivaju sve ljubitelje kraljice sportova da uživaju u čarima atletike i prisustvuju obaranju novih državnih rekorda.

O Milo Džaković

Pročitajte i

Počela brdska auto trka “Kup Pljevlja 2020”

U Pljevljima je danas u 12 časova na stazi Dajevića han – Rudnica počela 11. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *