Naslovna / Vijesti / Politika / Milinković kandidat DPS-a

Milinković kandidat DPS-a

Na jučerašnjoj sjednici Opštinskog odbora pljevaljskog DPS-a donijeta je odluka da novi predsjednik pljevaljske opštine bude aktuelni predsjednik opštinskog odbora ove partije Vlade Milinković. Tokom jučerašnjeg dana, u poslijepodnevnim časovima, Izvršni odbor pljevaljskog OO DPS-a utvrdio je deset kandidata za novog predsjednika opštinskog odbora. Među kandidatima su se našli pored Milinkovića, Filip VukovićDanijel ŽivkovićIgor GolubovićDragiša SokićHaris AlavaćZoran Gospić i drugi. Potom je uslijedila sjednica opštinskog odbora, gdje su, prema našim saznanjima, kandidaturu povukli Dragiša Sokić, kao i još neki predloženih kandidata. Da bi se izbjeglo trvenje među predloženim kandidatima, kao i među sukobljenim stranama unutar DPS-a, uslijedio je predlog jednog od najstarijih članova pljevaljskog DPS-a Đorđija Džuverovića, da kandidat za predsjednika opštine bude Vlade Milinković. Većina članova opštinskog odbora je prihvatila takav predlog, pa će Vlade Milinković biti jedini kandidat za predsjednika opštine.

Prema pravilima funkcionisanja DPS-a, predlog opštinskog odbora iz Pljevalja ide na potvrdu i partijskoj centrali u Podgorici, koja uskraćuje ili potvrđuje podršku predloženom kandidatu. Ostaje da se vidi u narednom periodu šta će se dešavati, odnosno hoće li partijska centrala podržati predlog opštinskog odbora.

U svakom slučaju predlog DPS-a sa imenom kandidata za novog predsjednika opštine naći će se 13. juna na sjednici Odbora za izbor i imenovanje pljevaljskog lokalnog parlamenta, a 14. juna će predloženi kandidat biti izabran za predsjednika opštine.

Bivši predsjednik pljevaljske opštine Mirko Đačić podnio je ostavku 17. maja, nakon čega je počeo da teče rok od trideset dana za izbor novog predsjednika. Rok za izbor predsjednika ističe 16. juna, a sjednica lokalnog parlamenta će se održati u petak, 14. juna.

Izvor: Dan

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *