Naslovna / Vijesti / Politika / Saopštenje za javnost Demokrata

Saopštenje za javnost Demokrata

Prvi vjesnici izbornih dešavanja u Pljevljima su sada već standardne i oprobane teme poput Drugog bloka TE, toplifikacije, novih radnih mjesta, ali i vrtića čija je izgradnja do sada u našem gradu najavljivana nekoliko puta.

Istina, u prošlosti smo imali nekoliko odvažnih odstupanja iz šablona predizbornih obećanja aktuelnih vlastodržaca, poput nikad ostvarene i, od strane pljevaljskih satiričara, nikad zaboravljene teme izgradnje aerodroma,međutim u većini slučajeva, predstavnici vlasti se poslednjih tridesetak godina drže dobro oprobanih predizbornih recepata.

Svakako jedna od takvih je i izgradnja vrtića u Pljevljima. Da nije situacija takva kakva jeste, djelovalo bi zaista smiješno najavljivati u gradu potpuno rezorene demografije otvaranje vrtića. Ali, očigledno je ovo zemlja svakakvih čuda, pa neko zaista i povjeruje u to da je Pljevljima potreban vrtić i da će se pomenuta investicija realizovati.

Graditi vrtić u Pljevljima je isto kao da gasite požar čašom vode ili pak da davljenika polivate vodom da bi došao sebi. Jedno sa drugim jednostavno ne ide. Tako ni u Pljevlima, potpuno rezorenim od strane kleptokratske vlasti, zaboravljenim u privatnoj latifundiji Mila Đukanovića, demografski raseljenim i po svijetu rasijanim, nije realno očekivati izgradnju vrtića za djecu.

Postavlja se pitanje da li nam to opet neki izbori dišu za vratom ili je aktuelni ministar prosvete, Damir Šehović, ipak odlučio da realizuje višegodišnje izborno obećanje vladajuće većine?

Ukoliko je ministar ipak ozbiljan u svojoj namjeri i ukoliko ovo nije neka predizborna mahinacija, bojim se da je sa najavljenom investicijom zakasnio bar nekih tridesetak godina.

Zakasnio je ministar Šehović jer zahvaljujući njegovim koalicionim partnerima i njemu u Pljevljima je potrebnije raditi na proširenju gradskog groblja nego na izgradnji vrtića. Zakasnio je ministar i sve dok je na vlasti halapljiva oligarhijska klika, bojim se da smo od izgradnje vrtića sve dalje.

Čak i ako se, nekim čudom, pomenuta investicija realizuje, vrtić se neće imati za koga izgraditi.

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *