Naslovna / Vijesti / Društvo / Na Državnoj smotri recitatora u Beranama prvo mjesto u kategoriji srednjih škola osvojila Sofija Savić

Na Državnoj smotri recitatora u Beranama prvo mjesto u kategoriji srednjih škola osvojila Sofija Savić

Na VI Državnoj smotri recitatora koje je održano 7.juna u Beranama u kategoriji srednjih škola, prvo mjesto osvojila je Sofija Savić, učenica Gimnazije “Tanasije Pejatović”.

U beranskom Centru za kulturu, u petak, 07. juna 2019. godine, održana je VI Državna smotra recitatora. Na smotri su se predstavili pobjednici opštinskih takmičenja recitatora iz gotovo svih crnogorskih gradova, koji su bili podijeljeni u tri kategorije određene uzrastom. Ukupan broj takmičara bio je 54, a u kategoriji srednjih škola, u kojoj je prvo mjesto osvojila Sofija Savić, učenica Gimnazije “Tanacije Pejatović”, takmičilo se 17 učenica i učenika. Mentor naše pobjednice je profesorica Bojana Grujić.

Kriterijumi prema kojima je stručni žiri izabrao najbolje su akcenat, dikcija, subjektivni i emocionalni doživljaj, kao i izbor pjesme prema polu i uzrastu.

Nakon poetskog nadmetanja uslijedilo je proglašenje najboljih i uručivanje nagrada.

U revijalnom dijelu nastupili su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Berana, kao i učenici OŠ „Radomir Mitrović“ sa predstavom „Znaš li ti ko je moj tata“, sa kojom su pobijedili na IV Smotri dramskog amaterskog stvaralaštva u kategoriji osnovnih škola.

Organizator ove značajne manifestacije je JU Centar za kulturu Berane, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Berane.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

3 0 komentara

  1. Браво Софија!

  2. Браво Софија! Честитке и професорици Бојани.

  3. Нада Нововић

    Софија, понос града! Захвалност и професорици Бпојани. <3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *