Naslovna / Vijesti / Društvo / Nekadašnji gimnazijalci obilježili 60 i 40 godina mature

Nekadašnji gimnazijalci obilježili 60 i 40 godina mature

Nekadašnji učenici Gimnazije obilježili 40 i 60 godina mature. Oni koji redovno prisustvuju ovakvim druženjima ne primjećuju kako godine prolaze i njihova je poruka da je bitno ne koliko čovjek ima godina već kako se osjeća.

Došlo je vreme matura – malih, velikih, ali i repriza.

Tako su u Pljevljima nekadašnji učenici Gimnazije obilježili 60 i 40 god mature. Svrha repriza maturskih večeri jeste da se ponovo drugarski okupe školski drugari, da se nasmiju, ispričaju, podsjete nekih davnih vremena.

60 godina je prošlo od kada je generacija koja je brojala 124 učenika krenula u svijet tražeći svoj komadić neba. Mnogi su imali blistave karijere, a školskih dana se sjećaju po izuzetnim profesorima.

Na drugoj strani grada 40 godina mature obilježile su riječi Mire Dragašević koja je pozdravljajući svoje školske drugove istakla da je danas zaista lijepo biti dio ove generacije. U pozdravnom govoru istakla je kako ih je zavičaj odredio za sva ljudska pregnuća i kako su 4 godine koje su proveli zajedno, uprkos vremenu koje sve nagriza ostale nezaboravne.

Dakle da zaključimo -nije važno koliko godina imamo, već koliko smo mladi duhom.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *