Naslovna / Vijesti / Društvo / Ekološki karavan ,,Euroskop“ posjetio Pljevlja

Ekološki karavan ,,Euroskop“ posjetio Pljevlja

Šest ekoloških nevladinih organizacija Ozon, Breznica, Društvo mladih ekologa Nikšić, Sjeverna zemlja, Green Home i Centar za razvoj Durmitora u okviru svog ekološkog karavana, simbolično nazvan EUROSKOP za bolje informisanje javnosti o poglavlju 27 boravili su u Pljevljima. Još jednom je sirena posjetila da je u Pljevljima najvažnije stati u kraj aerozagađenju. Nevladine organizacije neće prestati da posjećaju donosioce najvažnijih odluka dok se kvalitet vazduha ne poboljša. U kontaktu sa građanima saznaju za mnoge probleme za koje nisu znali, zato su ovakvi kontakti vrlo važni, kaže Milorad Mitrović iz NVO „Breznica“ i dodaje da je krajnje vrijeme da se problem aerozagađenja u Pljevljima počne rješavati na ozbiljan način.

Ljeto i lijepo vrijeme ne znači da je kvalitet vazduha u Pljevljima trajno bolji. Za sezonu da, ali na Pljevljacima je da se bore da dobiju kvalitetniji vazduh. Ekološka osvješćen je najbolji put ka prevazilaženju tih problema. Upornošću moraju podsjećati zagađivače na njihove zakonske obaveze u cilju očuvanja životne stredine i vazduha kao jednog od njenih elemenata, kaže Aleksandar Perović, iz NVO „Ozon“.

U narednih pet mjeseci ove nevladine organizacije organizovaće sedam javnih dešavanja na centralnim gradskim prostorima Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Žabljaka, Berana, Rožaja i Ulcinja, sa ciljem boljeg informisanja građana o Poglavlju 27 i svega što podrazumijeva proces pregovora u tom, najkompleksnijem i finansijski najzahtjevnijem, segmentu evropskih integracija.

Tokom realizacije kampanje ,,Euroskop” predstavljaće se i mehanizmi učešća javnosti u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine i klimatskim promjena, čime će se dati konkretan doprinos primjeni Arhuske konvencije u Crnoj Gori.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Potpisani ugovori za osam sportskih naknada

U skladu sa Zakonom o sportu i Odlukom o finansiranju sporta, Sekretarijat za društvene djelatnosti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *