Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Za nepoštovanje neradne nedjelje kazne od 1.000 do 10.000 eura

Za nepoštovanje neradne nedjelje kazne od 1.000 do 10.000 eura

Namjera uvođenja neradne nedjelje u prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini neće ugroziti poslovanje poslodavaca, saopštila je za Antenu M Biljana Jakić iz Ministarstva ekonomije.

Poslodavci koji su preko Privredne komore inicirali uvođenje neradne nedjelje smatraju, kako je kazala Jakić, da će na taj način biti bolja produktivnost radnika. Predlagač ovog zakona, Vlada Crne Gore uvrstila je taj član u Zakon o unutrašnjoj trgovini i na taj način je, samo ono što je u Zakonu o radu, precizirala u odnosu da priroda posla i organizacija rada u sektoru trgovine ne zahtijeva rad nedjeljom kazala je Jakić.Ona dodaje da je Vlada u odnosu na neradnu nedjelju uvela izuzetke.

Na koji način će kontrolisati da li neko poštuje zakon ili ne, Jakić kaže: “Utvrdili smo koje su to mjere i radnje koje će nadležna inspekcija sprovoditi u slučaju da poslodavci rade nedjeljom. To će biti zatvaranje tih objekata dok je neradna nedjelja kao i kaznene odredbe u rasponu od 1.000 do 10.000 eura. Zakon je u skupštinskoj proceduri.”

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Gradi se vrtić u Pljevljima

Uprava javnih radova donijela je danas odluku o dodjeli ugovora konzorcijumu koji će graditi vrtić …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *