Naslovna / Vijesti / Društvo / Dio novca Kraljevine Norveške stići će i u Pljevlja

Dio novca Kraljevine Norveške stići će i u Pljevlja

Projektom “Norveška za vas-Crna Gora” Kraljevina Norveške sa milion i 400 hiljada evra finasiraće projekte u nerazvijenim opštinama Crne Gore.

Do kraja 2020. godine, aktivnosti projekta biće usmjerene ka ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unapređenje lokalne infrastrukture u 16 manje razvijenih opština.

Projektne aktivnosti usmjerene su ka opštinama sa niskim indeksom razvijenosti – Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Pljevlja, Rožaje, Šavnik, Ulcinj i Žabljak.

“Zaposlenost direktno utiče na kvalitet života stanovništva, a ministarstvo rada i socijalnog staranja spremno je da pruži podršku ovakvim inicijativama koje u krajnjem vode ka stimulisanju generisanja zaposlenosti poboljšanjem biznis okruženja. Projekat “Norveška za vas” ima dodatnu vrijednost s obzirom da će se sprovoditi kroz sveobuhvatnu saradnju različitih institucija na državnom i lokalnom nivou. Zahvalni smo Kraljevini Norveškoj i njenoj ambasadi zbog inicijative koja je usmjerena ka poboljšanju uslova života građana Crne Gore“, rekao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora“ usklađen je sa relevantnim nacionalnim strategijama Crne Gore u oblasti zapošljavanja i ujednačenog regionalnog razvoja.

“Ministarstvo ekonomije sprovodi niz mjera i programa za jačanje konkurentnosti, a tokom pripreme projekta “Norveška za vas“ shvatili smo da imamo iste ciljeve. Bićemo ozbiljan partner i verujem da će projekat biti uspješan, a da će stanovnici ovih opština osjetiti njegove rezultate“, kaže generalni direktor Direktorata za razvoj Ministarstva ekonomije Crne Gore Miloš Čelanović.

Pojedini dijelovi zemlje razvijaju se brže od drugih, zato će  projekat “Norveška za vas – Crna Gora“ doprineti zapošljavanju u manje razvijenim opštinama, tako da stanovnici ovih dijelova zemlje mogu da ostvare ekonomsku nezavinost.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Digitalni udžbenici od 1. oktobra

Dopuna štampanih izdanja digitalnim udžbenicima, koji će od 1. oktobra biti dostupni svim prvacima, doprinijeće …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *