Naslovna / Vijesti / Društvo / Uskoro rekonstrukcija vodovodnog postrojenja Pliješ

Uskoro rekonstrukcija vodovodnog postrojenja Pliješ

Raspisan je predmet javne nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje pitke vode „Pliješ“. Ukupna vrijednost radova je 280.000 eura, a ponude se predaju do 22.juna.

Opština Pljevlja raspisala je predmet javne nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje pitke vode “Pliješ” u Pljevljima.

Direktor DOO “Vodovod” potvrdio nam je informaciju da će se prema tenderskoj dokumentaciji izvršiti izmjena ispune u filterskom polju, rekonstrukcija kompletne cijevne galerije svih filterskih polja. Ukupna vrijednost radova je 280.000 eura, a ponude se predaju do 22. jula, za kada je zakazano otvaranje ponuda. Odluka o najpovoljnijem izvođaču biće donešena u roku 30 dana. Rok za završetak radova je tri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Ova inveticija trebala bi da sanira problem korisnika “Pliješi” koji zbog zamućenosti Otilovićkog jezera i loše cijevne instalacije gotovo šest mjeseci, nekada i duži vremenski period u toku godine  ne mogu da koriste vodu za piće. Kako su najavili iz lokalne uprave nakon završetka ovih radova raspisaće se tender za rekostrukciju još nekoliko ključnih postrojenja Vodovoda i trajno riješiti problem vodosnadbijevanja grada.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *