Naslovna / Vijesti / Društvo / Stanari osam stanova u Ulici banijskoj bez struje od petka ujutro

Stanari osam stanova u Ulici banijskoj bez struje od petka ujutro

Stanari u osam stanova iz dvije zgrade, broj 11 i broj 13 u Ulici banijskoj su bez struje od ranih jutranjih sati, u petak, 14 juna. Temperature vazduha su tokom vikenda bile veoma visoke, a preko trideset članova domaćinstva u ovih osam stanova nisu mogli da koriste svoje električne  aparate. Jedan od njih, Milić Gajević, imao je i štetu jer mu se pokvarila sva hrana u zamrzivaču i frižideru.

Njegov komšija, Radoje Golubović ističe da su oni spremni da učine sve što je do njih, kao stanara, da otklone kvarove.

Prema informacijama koje smo dobili iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, njihov inspektor za stambenu oblast je dostavio obavještenje CEDIS-u o utvrđenom stanju i problemima koje stanari imaju sa strujom. U tom dopisu oni traže od CEDIS-a da obezbjedi kvalitetno snabdjevanje električnom energijom, a ukoliko nisu sigurni u pouzdanost mreže da ih isključe  kako ne bi doveli u opasnost njihove živote.

Ekipa CEDIS-a je 14. juna izašla na teren postupajući po Zahtjevu Inspektora za stambenu oblast Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Pljevlja i utvrdila nepravilnosti na unutrašnjim instalacijama čija sanacija je obaveza vlasnika stambene jedinice.

U odgovoru koji smo dobili iz CEDIS-ove PR-službe stoji da su oni iz bezbjednosnih razloga isključili ulaze br. 11 i br. 13. “Ističemo da su korisnici direktno i detaljno obaviješteni o svemu i upoznati sa procedurom za priključenje, za koje je potrebno da ovlašćeno lice izvrši ispitivanje uzemljenja i instalacija.”, navodi se u odgovoru CEDIS-a na naša pitanja.

Oni dalje napominju da se jedan od stanara obavezao da će u najkraćem roku obezbijediti stručno lice radi ispitivanja instalacija u svom stanu.

Danas, 17. juna, nadležna lica u CEDIS-u su obaviještena od strane Inspektora za stambenu oblast, da je u toku ispitivanje uzemljenja.

Iz CEDIS-ove PR-službe kažu da će ukoliko se ispitivanjem utvrdi ispravnost instalacija, CEDIS urgentno pristupiti priklučenju korisnika u Banijskoj ulici.

O Aneta Drobnjak

Pročitajte i

“Street art” na ulicama Pljevalja

Vodeći se osnovnom idejom vraćanja umjetnosti u svakodnevni život ljudi i izmještanja kulturnih artefakata iz …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *