PODIJELI

Srpska pravoslvna crkva organizovala je potpisivanje peticije za povlačenje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti. Prema riječima ljudi koji prikupljaju potpies do sada je ovu peticiju u Pljevljima potpisalo između 5.500 i 6.000 vjernika.

Više od 5.500 građana potpisalo je peticiju za povlačenje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti, kazao nam je predsejdnik Srpskog kulturnog centra “Patrijarh Varnava” Božidar Jelovac. Inače potpisivanje peticije organizovala je Srpska pravoslavna Crkva, a logističku podršku Crkvi između ostalih pružila je i organitacija na čijem je čelu Jelovac.

Najveći broj potpisa prikupljen je u hramovima.

U Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je usvojila crnogorska vlada, a koji predviđa da sve vjerske zajednice, među kojima je i Srpska pravoslava crkva, moraju dokazati da su prije 1918. bili vlasnici crkvene imovine, inače će im biti oduzeta.

Glavni cilj peticije je,po riječima organizatora, da se uputi snažna poruka Vladi da je, za većinu pravosolavnih vjernika, predloženi zakon neprihvatljiv.

Komentariši