Naslovna / Vijesti / Politika / Саопштење за јавност предсједника ОО НСД – Милана Мија Лекића

Саопштење за јавност предсједника ОО НСД – Милана Мија Лекића

Поштовани грађани,

Поред чињенице да имамо обиман предложен дневни ред за 12.сједницу СО, која је заказана за 8.јул, користећи пословничку могућност обратио сам се предсједнику СО са захтјевом да у дневни ред уврсти још једну тачку и то :

Иницијатива Скупштине општине Пљевља, Влади Црне Горе, да из процедуре повуче предлог Закона о слободи вјероисповијести, све док исти не усагласи са вјерским заједницама (Српском Православном Црквом, Исламском Заједницом и Католичком Заједницом).

Господине предсједниче скупштине, Законом о локалној самоуправи, чланом 13 став 2 дефинисано је да локална самоуправа има право, па чак и обавезу да доноси закључке, предлоге, да покреће иницијативе према државним органима које су од значаја за локалну самоуправу.

Имајући у виду чињеницу да је СПЦ као најјача, најбројнија, међу православним народом најутицајнија организација од Тројчинданског сабора покренула иницијативу прикупљања потписа грађана ЦГ да се повуче из процедуре такозвани Закон о слободи вјероисповијести, да се у нашој општини потписало преко 6000 грађана са матичним бројем или бројем личне карте;

Имајући у виду  да се на задњем националном попису, 2011.године изјаснило 57% грађана да су Срби, 24% Црногорци, 6% се није изјаснило искључиво из страха од ваше власти, а сигуран сам, све су то Срби јер у последњих 20 година у ЦГ можеш бити све, можеш бити шта хоћеш једино не смијеш бити Србин;

Имајући у виду да ово и није предлог Закона о слободи вјероисповијести већ:

  • Предлог Закона о вјерским неслободама;
  • Предлог Закона расистичког карактера;
  • Овакав предлог Закона прави неравноправност међу вјерским заједницама више него конкордат из 1935.године због ког је наш Пљевљак Патријарх Варнава жртвовао сопствени живот;
  • Овакав предлог Закона наноси већу штету СПЦ и цјелокупном српском народу у ЦГ него закони које је написао Миле Будак као Министар вјера у НДХ-евској Хрватској, Србима у Хрватској;

Миле Будак, један од оснивача усташког покрета, који је 22.јула 1941.године у Госпићу промовисао чувену идеологију решавања српског националног питања у НДХ: трећину Срба побити, трећину протјерати и трећину покатоличити и промовисао чувену крилатицу „Србе на врбе“.

  • Овакав предлог закона има за циљ да они који су приграбили (прекњижили) фабрике, предузећа, руде, шуме, ријеке па чак и вјетар приграбе (прекњиже) и имовину српске православне цркве јер им је и све ово мало;

Страни окупатори : Турци, Њемци, Италијани, Аустроугари јесу рушили српске богомоље али никада нису присвајали и прекњижавали имовину српске православне цркве у своју имовину.

  • Овакав предлог Закона о слободи вјероисповијести је последња тачка издајничког програма, последња обавеза издајничке политике Мила Ђукановића који је започео 1996.године под притиском Олбрајтове и Била Клинтона, како би избјегао међународну потјерницу и суђење због свог криминалног досијеа због шверца цигаретама и наркотицима;

Двадесет година спровођења издајничке политике у ЦГ резултирало је да прва савјетница амбасаде Црне Горе у Анкари, Мирна Никчевић, коментаришући тројчиндански сабор код храма Христовог Васкрсења у Подгорици на свом фејсбук налогу пише : „Искрено запалила бих и тај Срам и сва говеда тамо“. Она је јавно објавила само оно што мисли комплетна ДПС хоботница о српском народу.

Двадесет година спровођења издајничке политике у ЦГ резултирало је да ученица осмог разреда у Основној школи „Драгиша Ивановић“ у Подгорици вербално и физички вријеђа своје колеге српске националности дијелећи летке на којима пише:“Марш Срби напоље, Црном Гором управљају Хрвати“, у учионицу уноси хрватску заставу и ученицима говори : „Посе… вам се на Видовдан“, пјевајући усташке пјесме испред зборнице а све то наочиглед наставника. И ова ученица је јавно изговорила све оно што мисли цијели ДПС.

Све ово, господине предсједниче СО, направило је велику узбуну у ЦГ па и у нашем граду.

Изјава Мила Ђукановића да ће по сваку цијену обновити аутокефалност ткз. црногорске цркве, надајући се да ће по угледу на украјинског Порошенка и расколника и проклетника филарета са расколником и проклетником Мирашем Дедајићем, човјеком који је екстракомунициран, изопштен, анатемисен од Васељенске патријаршије добити Томос за такозвану ЦПЦ, не да је додатно узнемирио, узбунио Црну Гору, нашу општину већ је изазвала Васељенског Патријарха Вартоломеја да пошаље поруку да црногорска црква  никада није била аутокефална  и да не може добити Томос, да црногорска православна црква под надлежности Мираша Дедајића није православна црква.

За Васељенску патријаршију, као и за све православне цркве, једина канонска јурисдикција у ЦГ је Српска Православна Црква под надлежности високопреосвећеног Митрополита Амфилохија.

Из свега наведеног, господине предсједниче СО, очекујем да ћете Ви, предсједник општине као и сви одборници православне вјероисповијести, на то вас обавезује Бог, Св.Сава, Св.Петар Цетињски, Св.Василије Острошки Чудотворац (слава му и милост), ваши преци и њихови гробови, да подржите предлог за допуну дневног реда, да подржите ову иницијативу према Влади Црне Горе.

Искрено очекујем исту подршку од одборника бошњачке и муслиманске националности чиме ће, сигуран сам, унаприједити међувјерске и међунационалне односе у нашем граду.

ПРЕДСЈЕДНИК ОО НСД ПЉЕВЉА

Милан Мијо Лекић

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *