Naslovna / Sport / Ostalo / Atletičari Pljevalja odlični na 56. MOSI

Atletičari Pljevalja odlični na 56. MOSI

Atletičari Pljevalja tradicionalno prvi donesu medalje za svoj grad na MOSI. Tako je bilo i u Sokolcu na 56. MOSI. Atletičarka Dajana Petković osvojila je dva zlata na 100 m i 400 m uz sjajno vrijeme (12.60 100 m i 58.11 400 m). Dajana je prosto oduvala konkurenciju i još jednom potvrdila vrhunsku formu.

Sa skokom od 13.62 m Jovica Bozović je osvojio srebrnu medalju. Malo je falilo pa da Jovica dođe i do zlata ali ga je od najsjajnijeg odličija dijelilo desetak cm.

Srebrnu medalju osvojio je i bacač Sava Vulović. On je u disciplini disk zauzeo drugo mjesto sa rezultatom 32.28 m. Vulović je opravdao očekivanja trenera i selektora Budimira Jestrovića.

Bronzanu medalju u disciplini 100m osvojio je Emir Ćatović. Sa rezultatom 11.50 Ćatović je najavio povratak u top formu.

Dakle ukupno pet medalja osvojili su atletičari Pljevalja i to prvog takmičarskog dana.
I drugi ujedno za atletiku i poslednji dan na 56. MOSI bio je takođe uspješan za pljevaljske atletičare.

Jovica Božović osvojio je zlato u skoku u dalj i tako još jednom pokazao da se radi o fenomenalnom takmičaru. Njegovo vrijeme tek dolazi i sigurno će Božović i u narednim takmičenjima biti na vrhunskom nivou.

Sava Vulović je osvojio bronzanu medalju u bacanju kugle. Treće mjesto u jakoj konkurenciji je odličan rezultat za Vulovića koji je nastupio u Sokolcu nakon duze pauze.
Sve u svemu odličan nastup pljevaljskih atletičara na 56. MOSI sa ukupno sedam osvojenih medalja. Treba napomenuti da je mlada bacačica Ana Jestrović takođe imala odlične nastupe i pokazala ogroman potencijal. Od ove atletičarke se tek očekuju dobri rezultati jer ima 14 godina a već pokazuje velike mogućnosti.

Selektor Budimir Jestrović u potpunosti je zadovoljan nastupom pljevaljskih atletičara na 56. MOSI Sokolac 2019.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Počela brdska auto trka “Kup Pljevlja 2020”

U Pljevljima je danas u 12 časova na stazi Dajevića han – Rudnica počela 11. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *