Naslovna / Vijesti / Društvo / Beskamatni kredit do 10 hiljada eura

Beskamatni kredit do 10 hiljada eura

Program “Energetski efikasan dom” ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na biomasu (pelet i briket), izvođenje radova na ugradnji termoizolacije na fasadi stambenog objekta i za ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

Cilj programa „Energetski efikasan dom“ je i da se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, ponudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda korišćenjem sistema grijanja na biomasu i finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta.

Za realizaciju programa „Energetski efikasan dom“ Ministarstvo ekonomije je obezbijedilo sredstva u iznosu od 100.000 eura, a građani će moći da apliciraju za beskamatni kredit u iznosu do 10.000 eura, sa maksimalnim periodom otplate do šest godina, i u okviru tog iznosa se opredijele za jednu ili više mjera energetske efikasnosti raspoloživih u okviru programa.

U prethodnoj fazi programa “Energetski efikasan dom”, mjere energetski efikasnosti su primjenjene u 93 domaćinstva u Crnoj Gori.. Program „Energetski efikasan dom“ predstavlja nastavak programa „Enerdživud“, koji je Ministarstvo ekonomije kroz tri faze realizovalo od 2013. godine, i u okviru kojeg je ugrađeno oko 1.010 sistema za grijanje na pelet i briket širom Crne Gore.

Rok za dostavu ponuda u okviru Javnog poziva je 22.07.2019. godine.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *