Naslovna / Vijesti / Hronika / EPCG: Inženjer priznao da je kriv za pomor ribe u Pljevljima

EPCG: Inženjer priznao da je kriv za pomor ribe u Pljevljima

Posebna komisija Elektroprivrede Crne Gore, nakon još jedne detaljne analize, utvrdila je da je ipak zaposleni u TE “Pljevlja” manipulisao ventilom koji konstroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, a koja se uliva u Ćehotinu. Po sopstvenom priznanju, smjenski inženjer R.D. je, bez dozvole nadredjenih i poštovanja definisane procedure, dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na pomenutom ventilu čime je došlo do ekoloskog incidenta, saopštili su iz te kompanije.

”EPCG žali zbog ovog nemilog dogadjanja i od nadležne inspekcije očekuje precizne informacije o nastaloj šteti i veličini zamućenja rijeke i uginuća ribe ali i procesuiranje svih odgornih u ovom slučaju.

Elektroprivreda će, bez obzira na postojanje svih zakonom propisanih procedura i pravilnika, koji tretiraju ovu oblast, zbog navedenog incidenta, još jednom preispitati sve procedure u cilju prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija”- naveli su u saopštenju.

”Bez obzira na krajnji epilog ovog ekoloskog incidenta EPCG će, kao odgovorna kompanija, u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i sa SRK “Lipljen”, uciniti sve kako bi sanirala ovaj ekološki incident sve u cilju povećanja i očuvanju ribljeg fonda u ovim pljevaljskim rijekama”-zaključili su iz EPCG.

Izvor: AntenaM

O RTPV

Pročitajte i

Počela kampanja Kad pijem ne vozim

Uprava policije u saradnji sa AD Pivara Trebjesa iz Nikšića je juče započela kampanju “Kad …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *