Naslovna / Vijesti / Društvo / Povodom 13. jula dana ustanka i Dana državnosti Crne Gore brojne delegacije položile vijence na spomeniku na Stražici

Povodom 13. jula dana ustanka i Dana državnosti Crne Gore brojne delegacije položile vijence na spomeniku na Stražici

Na današnji dan prije 78. godina narod Crne Gore je podigao ustanak protiv okupatora i na taj način otpočeo kraj fašističke ere i u Crnoj Gori i u Evropi. Takođe 13. jula na Berlinskom kongresu 1878. godine Crna Gora je priznata kao nezavisna zemlja pa nije slučajno što je 13. jul izabran da bude Dan državnosti.

Tim povodom delegacije Opštine i Skupštine Pljevlja, organizacije boraca NOR-a i antifašista, zatim delegacije DPS-a, SNP-a, SD-a i Demokrata položile su vijence u memorijalnom centru 1. decembar na Stražici.

Predsjednik opštne Pljevlja Igor Golubović čestitao je svim građanima 13.jul dan koji je posebnim slovima upisan u istoriju Crne Gore.

Predsednik SUBNOR-a Pljevlja Vidoje Despotović istakao je važnost žrtve crnogorskog naroda u sveukupnoj borbi protiv fašizma.

Zahvaljujući hrabrosti i ponosu crnogorskog naroda, fašizam je pretrpio prve udarce i žrtva svih onih koji su dali život za slobodu i svoju zemlju nikada ne smije biti zaboravljena istakao je Velibor Mitrović sekretar NOR-a i antifašista Pljevlja.

Pored delegacija obilježavanju 13. jula na Stražici prisustvovali su i brojni građani Pljevalja koji su još jednom odali počast poginulim u borbi za slobodu i svoju zemlju.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *