PODIJELI

Podsjećamo da je prijavljivanje zainteresovanih građana trajalo od 1.-15.jula, nakon čega je ukupno prijavljeno 680 korisnika, od čega je 80 novih korisnika ekološki prihvatljivog goriva.

Iz nadležnog Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode naglašavaju da će na jedno grejno tijelo, odnosno po jednom kotlu,  zainteresovani potrošači moći da kupe najviše 2 palete peleta (2100 kg) po subvencionisanim cijenama. Cijene peleta po paleti u kojoj se nalazi 1050 kg iznosi 102,00 eura.

Stari korisnici, koji se nalaze u bazi podataka sa instaliranom peći na ovu vrstu goriva,  neće se obilaziti, dok će sve nove korisnike, u periodu od 15.07.-do 01.08., obići Komisija, koja će na licu mjesta utvrditi uslove i konstatovati da li su izvedene instalacije za peći na pelet. Takođe, data je i mogućnost i jednom broju naših sugrađana koji su u programu beskamatne nabavke peći na pelet da apliciraju za isti. Njihova aplikacija će se naknadno razmotriti i, ukoliko bude dovoljno peleta, isti će dobiti.

Nabavka subvencionisanog peleta je kratkoročna mjera Vlade Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Pljevlja, koja se realizuje već petu godinu  za redom,  na poboljšanju kvaliteta vazduha u vrijeme grejne sezone.

Kabinet predsjednika

Komentariši