Naslovna / Vijesti / Društvo / Nagrađena priča o porodici Mrdak sa Kosanice

Nagrađena priča o porodici Mrdak sa Kosanice

Nagrade su dobili Novinari dnevnog lista Pobjeda, portala Radio-televizije Crne Gore i Radija Jadran, Jovana Đurišić, Maja Lalić Burzanović i Vuk Ilić pobjednici su konkursa za najbolji novinski članak o proce su pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, dok su novinari Javnog servisa i televizije Prva, Borislav Višnjić, Tatjana Debeljević i Jelena Gardović, pobjednici konkursa za najbolju televizijsku priču o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Priča  Jovane Đurišić, novinarke Pobjede, je porodici Mrdak sa Kosanice koja je zahvaljući bespovratnoj podršci iz EU fondova, proširila mali porodični biznis proizvodnje pljevaljskog sira.

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević istakao je da su raznovrsne i informativne priče osvijetlile teme koje se tiču svakog građanina Crne Gore i ukazale na koristi koje proces pristupanja EU pruža svima nama.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivo Orav, zahvalio je novinarima na prenošenju svrhe prisustva i podrške EU Crnoj Gori. „Mi smo partneri u procesu pristupnih pregovora. Ali mi nijesmo partneri da bi štrikirali i rekli – ispunili smo kriterijume. Mi radimo zajedno na poboljšanju kvaliteta života u Crnoj Gori, za sve građane podjednako, kazao je Orav.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Potvrđeno još 59 novih slučajeva od toga troje iz Pljevalja

Nakon obrađenih uzoraka na koronavirus u Crnoj Gori je otkriveno još 59 novih slučajeva. Iz …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *