Naslovna / Vijesti / Društvo / Direktor TE Pljevlja Vladimir Šestović podnio ostavku

Direktor TE Pljevlja Vladimir Šestović podnio ostavku

U saopštenju koje je stiglo iz Elektroprivrede Crne Gore kaže se da je na sastanku Odbora direktora ove kompanije i pored činjenica koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji, u nedavnom incidentu – kako dalje stoji u saopštenju – Odbor prihvatio ostavku koju je ponudio direktor TE “Pljevlja“, Vladimir Šestović.

Elektroprivreda Crne Gore izražava duboko žaljenje zbog ekološkog akcidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine 05. jula ove godine i iskreno se izvinjava građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog tog nemilog događaja, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju, stoji u saopštenju ove energetske kompanije.

Odbor direktora je na vanrednoj sjednici, održanoj u skladu sa zaključcima Vlade Crne Gore, analizirao aktuelnu situaciju u TE “Pljevlja”, njene uzroke i posljedice.

Polazeći od činjenice da u tehnološkom i ekološkom smislu TE “Pljevlja” predstavlja najsloženiji industrijski objekat u Crnoj Gori, članovi Odbora su detaljno analizirali raspoložive informacije u vezi sa ekološkim akcidentom, kao i preventivne mjere da se ovakva sitacija više nikada ne ponovi.

Odbor direktora je zaključio da je akcident posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije “Maljevac”, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra.

Odbor je, i pored činjenica koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji, kako je navedeno u saopštenju EPCG -prihvatio ostavku koju je ponudio direktor TE “Pljevlja“, Vladimir Šestović.

Menadžment Društva će morati da sagleda kvalitet i adekvatnost svih procedura koje se tiču mjera zaštite životne sredine i obezbjeđenja objekata u cilju njihovog poboljšanja i prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija do završetka ekološke rekonstrukcije  objekta, u okviru koje će se kroz investicije od preko 60 miliona eura obezbijediti da Termoelektrana bude najsavremenija u regionu, a bezbjednost ljudi i životne sredine na najvišem nivou, stoji dalje u sopštenju.

 

Zaposleni u Elektroprivredi Crne Gore, sa upravljačkom i rukovodnom strukturom na čelu, ostaju posvećeni viziji razvoja nacionalne Elektroprovrede na principima održivosti i očuvanja životne sredine, a u cilju obezbjeđenja pouzdanijeg napajanja električnom energijom i podizanja kvaliteta života svih građana Crne Gore.

 

Kao društveno odgovorna kompanija izvućićemo pouke iz ovog teškog izazova, unaprijediti poslovanje i u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i NVO sektorom, učiniti sve kako bi sanirali nastalu štetu, zaključuje se u saopštenju.

 

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *