Naslovna / Vijesti / Društvo / Novi protokol o zakazivanju specjalističkih pregleda

Novi protokol o zakazivanju specjalističkih pregleda

Izabrani ljekari od sada specjalističke preglede mogu samo da zakažu po sistemu prvog slobodnog termina koji postoji u elektronskoj bazi, što znači da pacijent  kontrolni pregled ne može obaviti kod doktora koji ga prati i u toku je sa njegovom istorijom bolesti.

Prema saznanjima dnevnih novina Pobjeda u našim zdravstvenim ustanovama primjenjivaće se novi protokol o specjalističkim pregledima. Izabrani ljekari u elektronskoj bazi više nemaju uvid kada koji specjalista ordinira, već imaju uvid samo u slobodne termine specjalista ali nema pregled kad koji specjalista ordinira kako bi u to vrijeme pacijentu zakazao kontrolni pregleda. Na ektranu se pojavljuje samo specjalnost i slobodni termin, ali ne i ime specjaliste, tako da pacijent samo ako ima sreće može obaviti kontrolni pregled kod ljekara koji ga prati odnosno liječi i koji je u toku sa istorijom bolesti.

Kontrola se od sada zakazuje za prvi slobodan termin koji postoji u elektronskoj bazi.

Pacijenti koje  je novinarka Pobjede zatekla na licu mjesta i pitala o novom načinu zakazivanja specjalističkih pregleda nisu bili zadovoljni. Jedan od njih istakao je da je logično da ljekar koji prati pacijente od početko njegove bolesti i nastavi da ga liječi, a ne oponovo da mu objašnjavate istoriju bolesti i misli da nije dovoljan samo uvid u izvještaj drugog ljekara.

Iz Ministarstva zdravlja naveli su da je cilj platforme mogućnost veće dostupnosti termina u opštim bolnicama i Kliničkom centru Crne Gore kako bi dodatno unaprijedili kontinuitet pružanja zdravstvene zaštite građana.

U junu 2017. godine počela je primjena elektronskog zakazivanja specjalističkih pregleda kada je i ukinuto pravo da pacijent bira specjalistu kod kog će na pregled.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *