Naslovna / Vijesti / Društvo / U okviru projekta Zdrav pristup – zdravi proizvodi koji realizuje NVO „Da zaživi selo“ u partnerstvu sa Informativnim centrom Pljevlja odrađena analiza agrobudžeta opštine Pljevlja

U okviru projekta Zdrav pristup – zdravi proizvodi koji realizuje NVO „Da zaživi selo“ u partnerstvu sa Informativnim centrom Pljevlja odrađena analiza agrobudžeta opštine Pljevlja

U ovoj analizi akcenat je stavljen na planiranje lokalnog agrobudžeta Opštine Pljevlja u periodu od 2012. do 2019. godine, ostvarenje planiranih mjera u periodu od 2012. do 2107. godine, kao i strukturu i dinamiku rasta agrobudžeta po vrstama i svrsi mjera koje su planirane i sprovedene u ovim periodima.

Sekretarijat za privredu opštine Pljevlja je dobio zvaničan zahtjev 3 NVO iz Pljevalja u vidu preporuka za predstavljanje podataka potrebnih za poljoprivredne proizvođače na sajtu opštine Pljevlja. Zahtjev sadrži da se na sajtu opštine Pljevlja objavljuju informacije sa imenom i prezimenom lica koja dobijaju subvencije iz svih budžetskih stavki lokalnog agrobudžeta i za koje namjene i u kom iznosu. Takođe, traženo je da se putem sajta i medija obavještavaju građani opštine Pljevlja o utrošku i preostalim sredstvima iz budžetom planiranih stavki a tiču se agrobudžeta. U prilog ovoj potrebi govori stručna analiza agrobudžeta u prethodnih 5 godina, kao i rezultati anketiranja i razgovora sa terena. Zahtjev su uputile NVO“Da zaživi selo“, NVO“Zdravo zrno“ i NVO“Legalis“. Zahtjevu je prethodio razgovor sa sekretarom službe za privredu Budimirom Bajčetom gdje je predstavljen značaj inicijative za poljoprivredne proizvođače.

Projekat Zdrav pristup – zdravi proizvodi realizuje NVO „Da zaživi selo“ u partnerstvu sa Informativnim centrom Pljevlja. Podržan je od strane Centra za građansko obrazovanje (CGO) u okviru programa Smjestimo korupciju u muzej!

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *