Naslovna / Vijesti / Društvo / Četiri NVO prijavljene na konkurs ReLOaD 2019.

Četiri NVO prijavljene na konkurs ReLOaD 2019.

Nakon isteka roka za prijavu na ReLOaD konkurs u opštini Pljevlja i aministrativne provjere dokumentacije, ReLOaD komisija je za četiri NVO predložila dopunu dokumentacije. Nedostajuću dokumentaciju moraju dostaviti do 29. jula do 15 sati. Ukoliko to ne učine njihove prijave će biti odbijene.

Deset pljevaljskih NVO prijavilo se na konkurs Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu za 2019 godinu.

Tri NVO i njihovi projekti imali su potpunu dokumentaciju nakon što je ReLOaD komisija 22. jula pregledala dostavljenu dokumentaciju. To su NVO T.R.C.”Rudnica” sa projektom “Rudnica-vazdušna banja puna zdravih uukusa i tradicije”, NVU “Viva Vita” –“Korak po korak zajednički do cilja” i NVU Inkluzija-“Ljepši život OSI”.

ReLOaD Komisija je nakon administrativne provjere objavila i listu nevladinih organizacija i projekata kojima nedostaje dio projektne dokumentacije ili nisu usaglašeni sa osnovinim ReLOaD principima i pravilima.

NVO Mladost čije projekta “Stazama zdravlja i odmora do dinarske ljepotice Ljubišnje” nedostaje potpisan i pečatiran projektni predlog.

Projektu “Digitalizacija starih zanata” –NVO Digitalizuj.me nedostaje uvjerenje po osnovu poreza i doprinosa, novi status partnerske NVO Šarenica i rješenje o njenoj preregistraciji.

NVU Sport spaja i njenom projektu “U zdravom tijelu zdrav duh”, nedostaje godišnji narativni izvještaj o radu organizacije za prethodnu godinu i bilans stanja i bilans uspjeha za 2017. godinu.

Godišnji narativni izvještaj o radu organizacije za prethodnu godinu nedostaje i NVO Legalis i njenom projektu “Održivi razvoj ribolovnog turizma u opštini Pljevlja”. Ove četiri organizacije dužne su da dostave nedostajuću dokumentaciju najkasnije do ponedeljka, 29. jula do 15 sati. Ukoliko do navedenog roka organizacije ne dostave nedostajuću dokumentaciju biće isključene iz daljeg procesa.

U skladu sa Konkursom i smjernicama za aplikante a po osnovu konflikta interesa i neusklađenosti sa osnovnim pravilima ReLOaD konursa tri nevladine organizacije su diskvalifikovane i neće se razmatrati u narednim fazama ocjenjivanja projektnih prijava.

U konfliktu interesa su NVO Lingua i Tara.

NVO Inkluzija i projekta za “Inkluzija za stare” diskvalifikovan je zbog toga što je planom budžeta projekta više od 30% predviđeno za ljudske i administrativne troškove, a to je u suprotnosti sa dozvoljenim troškovima navedenim u smjernicama za aplikante.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Programska šema za ponedjeljak, 21. 9. 2020.

  PONEDJELJAK 21.9.2020.     7,00-7,40 Muzički program     7,40-7,50 Pljevljа u slici- repriza …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *