Naslovna / Vijesti / Društvo / Strazbur odbacio 70 žalbi majki

Strazbur odbacio 70 žalbi majki

Evropski sud u Strazburu je kao neosnovane odbacio 70 predstavki majki sa troje i više djece, koje su se žalile zbog umanjenja naknada. To je za TVCG saopštila zastupnica Crne Gore u Strazburu Valentina Pavlićić. Ona vjeruje da će se na isti način odlučivati i o ostalim predstavkama u tom slučaju.

Evropski sud za ljudska prava je po riječima Valentine Pavličić,zastupnice Crne Gore u Strazburu odlučio o velikom broju prestavki majki sa troje i više djece koje su se žalile zbog umanjenja naknada.

“Evropski sud je u junu 2019. već u 70 predstavki odlučio. Evropski sud je takve predstavke odbacio kao neprihvatljive, proglasivši ih kao očigledno neosnovane”, kaže Pavličić.

Pavličić navodi da je to konačna odluka suda, protiv koje nije predviđena žalba.

Punomoćnik majki kaže da je zbog zauzetosti proslijedio majkama tipski formular, koji je trebalo da popune ličnim podacima.

“Tu je nažalost došlo do grešaka, jer se radi o neukim osobama, koje su propustile da se protpišu na oba mjesta u prestavki. Sud u Strazburu insistira na svakoj sitnici”, navodi advokat majki Budimir Minić.On u narednom periodu očekuje duplo više prestavki.

Zastupnica Crne Gore u Strazburu Valentina Pavličić objašnjava kako je Evropski sud zauzeo stav da svaka država sama mora urediti socijalnu politiku. Što se tiče prestavki majki, Pavličić kaže da će se i o ostalima odlučivati na isti način.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *