Naslovna / Sport / Atletičari Rudara ostvarili fantastične rezultate na Državnom pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u atletici za senior

Atletičari Rudara ostvarili fantastične rezultate na Državnom pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u atletici za senior

Zlatnu medalju I titulu šampiona Crne Gore u skoku u dalj osvojio je Jovica Božović i tako potvrdio da je u top formi. Bacač Sava Vulović je disciplini kugla osvojio zlatnu medalju dok je u disciplini koplje osvojio srebro. Vulović je nakon duže pauze nastupio na 56. MOSI a samo dvadeset dana kasnije osvojio je dvije medalje na Državnom prvenstvu.

U vrhunsku formu vratio se i trkač Emir Ćatović. On je osvojio dvije srebrne medalje i to na 100 m i 400m.

Standardno dobar nastup zabilježio je i Goran Petrić koji je osvojio srebrnu medalju u trci na 1500 m.

Srebrnu medalju osvojio je mladi trkač Kadrija Bošković i to u trci na 3000 m.

Vrlo dobra izdanja imala je i atletičarka Rudara Andrea Saitaj. Ona je upjela da osvoji srebro u trci na 5000 m.

Drugi dan takmičenja protekao je u znaku nevremena pa su bacačke i skakačke discipiline odložene. Tako Jovica Božović nije skakao troskok a Sava Vulović nije bacao disk.

Međutim Sava Vulović je u disciplini kladivo osvojio zlatnu medalju i postao šampion države u disciplini kladivo.

Iako je bila jaka kiša, trkači su ipak odradili svoje discipline. Goran Petrić je i drugog dana osvojio medalju. U disciplini na 3000 m stipl, Petrić je osvojio zlatnu medalju. Na ovaj način Petrić je opravdao očekivanja i još jednom pokazao vrhunsku formu pa je sasvim zasluženo postao šampion Crne Gore u ovoj disciplini.

Drugog dana je uspješan nastup imao i Kadrija Bošković koji je osvojio srebrnu medalju u trci na 5000 m. Bronzanu medalju na 3000 m svojila je Andrea Saitaj i tako sa dvije medalje kompletirala uspješne nastupe na Državnom pojedinačnom seniorskom prvenstvu Crne Gore u atletici.

Kada se sve sumira bio je ovo jedan od najuspješnijih nastupa AK ,,Rudar” na Državnim seniorskim prvenstvima Crne Gore u atletici. Osvojeno je ukupno 12 medalja s tim što su odložene discipline troskok i disk gdje bi atletičari Rudara ,sudeći po dobroj formi, mogli osvojiti još medalja.

Treba naglasiti da AK,,Rudar” sada ima četiri titule šampiona države u raznim disciplinama. Sava Vulović je šampion u disciplinama kugla i disk, Jovica Božović u skoku u dalj a Goran Petrić na 3000 m stipl.

Jasno je da se naporan rad uz budno oko trenera AK ,,Rudar“ Budimira Jestrovića isplatio. Jestrović je zadovoljan nastupima atletičara Rudara i istakao da je klub zahvalan opštini Pljevlja na konstantnoj podršci.

Pred crnogorskim atletičarima je sada ekipno Državno seniorsko prvenstvo koje će se u avgustu održati u Pljevljima i biće to prilika da atletičari Rudara na svom terenu osvoje i ekipne medalje.

 

O Alen Džakić

Pročitajte i

Mugoša u ponedjeljak o sportu u Crnoj Gori

Crnogorski sportisti u ponedjeljak bi mogli da dobiju više informacija o mogućem povratku treninzima. Kako …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *