Naslovna / Vijesti / Društvo / Reagovanje KUD „Pljevlja“ na saopštenje Marko –Turs

Reagovanje KUD „Pljevlja“ na saopštenje Marko –Turs

Na zahtjev roditelja djece i putnika koji su išli na festival u Bugarsku imamo potrebu da demantujemo neke navode iz saopštenja koje je izdao Marko – Turs. Ono što nas je najviše pogodilo jeste izbjegavanje konačnog dogovora o putovanju, da bi 3 dana pred polazak bili bukvalno ucijenjeni da moramo prihvatiti tu ponudu jer nismo imali mogućnosti da nađemo drugog prevoznika, pošto je slijedio vikend. Za 9 godina od osnivanja KUD „Pljevlja“ cijene prevoza se nisu mijenjale što smo provjerili kod prevoznika u drugim gradovima. Cijena za kombi prevoz je 50 centi, minibus 70 centi, a veliki autobus 1 euro po kilometru.

Navodi da je prokišnjavanje od klime nekoliko kapi nisu tačni jer se voda pojavila na šiberu tako da smo postavljali plastične činije i kišobrane naopako da spriječimo da voda dalje ne pokvasi sjedišta za šta imamo fotografije kao dokaz, kao i svi putnici koji su svjedoci tog događaja.

Jedino je tačno da smo imali dva sponzorstva od MARKOTURSa i to u Rudo, i na Javor kod Ivanjice. Ovim putovanjem i razlikom u gorivu minibusa i velikog autobusa pomenuta sponzorstva su nam naplatili. Najveći sponzor KUD-a Pljevlja je Sekretarijat za društvene djelatnosti koji u skladu sa svojim mogućnostima učestvuje jednim dijelom novčanih sredstava za prevoz, na čemu smo im beskrajno zahvalni.

Pominje se putovanje u Poljsku koje je naplaćeno 2.600 eura za isto toliko kilometara, ali gospoda iz MARKO-TURSA su zaboravila da je domaćin festivala obezbijedio naftu od ulaska u Poljsku pa sve do izlaska iz te države. To je sponzorstvo domaćina festivala prevozniku. Do sada smo sa gospodinom Vukosavom Marjanovićem imali uvijek korektnu saradnju na čemu smo zahvalni. Sada kada je načelu firme neko drugi nastali su problemi. Rukovodstvo KUD-a Pljevlja na sastanku održanom po dolasku iz Bugarske donijelo je zaključak da se u narednom periodu maksimalno vodi računa o izboru prevoznika i sigurnosti vozila za prevoz djece.

Rukovodstvo  KUD „Pljevlja“

 

O RTPV

Pročitajte i

I ove godine raspodjela peleta po subvencionisanim cijenama–Opština Pljevlja raspisala tender za nabavku peleta za narednu grejnu sezonu

Opština Pljevlja raspisala je otvoreni postupak javne nabavke za nabavku čvstog goriva – peleta, ukupne …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *