Naslovna / Vijesti / Društvo / Isporuka subvencionisanog peleta počela 1. avgusta

Isporuka subvencionisanog peleta počela 1. avgusta

Petu godinu za redom opština Pljevlja, obezbjeđuje subvencionisani pelet sugrđanima. Ovo je kratkoročna mjera Vlade Crne Gore i opštine Pljevlja u cilju smanjenja aero-zagađenja. Broj sugrađana koji se orjentisao na grijanje na pelet iz godine u godinu se povećava, tako da je za ovu grejnu sezonu obezbjeđeno 1400 tona peleta koji može podmoriti potrebe oko 700 korisnika. Prijavljivanje zainteresovanih građana trajalo je od 1-15.jula, nakon čega je ukupno prijavljeno 680 korisnika, od čega je 80 novih korisnika ekološki prihvatljivog goriva.

Isporuka subvencionisanog peleta počela je 1. avgusta. Prema riječima Darka Gazdića, koordinatora za raspodjelu peleta isporuka teče planiranom dinamikom. Za četiri dana isporučeno je 90 tona pleleta. Iz nadležnog Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode ranije su saopštili  da će na jedno grejno tijelo, odnosno po jednom kotlu, zainteresovani potrošači moći da kupe najviše 2 palete peleta (2100 kg) po subvencionisanim cijenama. Cijene peleta po paleti, u kojoj se nalazi 1050 kg, iznosi 102,00 eura.

Da podsjetimo da je data je i mogućnost i jednom broju naših sugrađana koji su u programu beskamatne nabavke peći na pelet da apliciraju za isti. Njihova aplikacija će se naknadno razmotriti i, ukoliko bude dovoljno peleta, isti će dobiti.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *