PODIJELI

Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za prijem u domove učenika i studenata u Crnoj Gori za školsku 2019/20. godinu. U crnogorskim domovima ima mjesta za ukupno 2.890 učenika i studenata, odnosno 538 mjesta za đake i 2.352 za studente.

Pravo da konkurišu, kako se navodi, imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred, kao i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, a prvi put su upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Pravo učešća imaju i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.

Ukoliko nakon raspodjele u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Rok za podnošenje dokumenata za učenike je od 12. do 23. avgusta, prenose Vikend novine.

Studenti prve godine za Stari studentski dom u Podgorici i domove učenika i studenata u Kotoru, Nikšiću, na Cetinju i u Beranama dokumenta podnose od 26. avgusta do 13. septembra.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine za te domove dokumenta podnose od 9. septembra do 4. oktobra.

Komentariši