Naslovna / Vijesti / Društvo / Povećan broj pacijenata u Službi Hitne pomoći Pljevlja

Povećan broj pacijenata u Službi Hitne pomoći Pljevlja

U proteklih nekoliko dana u Crnoj Gori su izmjerene rekordne temperature vazduha, u centralnom djelu temperatura je dostizala i 40 stepeni. Od početka godine u Pljevljima je 12. avgusta izmjerena rekordna temperatura vazduha od 36,4 stepena. Tropske vrućine utiču na zdravstveno stanje građana i otežavaju obavljanje kako poslovnih tako i osnovnih životnih potreba.

Iz Službe hitne pomoći Pljevlja kontaktirali smo specjalistu opšte medicine dr Jelenu Đačić koja nam je rekla da je poslednjih dana povećan broj osoba koje traže pomoć ljekara. Posebno je istakla da je povećan broj ljudi koji se javljaju sa povredama nastalih u saobraćajnim nesrećama, kao i simptomima sunčanice i stomačnog virusa.

U Izvještaju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore navodi se da je 12. avgusta u Pljevljima obavljeno 35 pregleda, 4 kućne posjete i dva transporta. Ako uporedimo i prethodna dva dana 11 i 10 avgust broj  pregleda je manji, ali je zato broj transportovanih 11. avgusta dostigao brojku od 19 pacijenata.

U ovim vrelim danima doktorka Đačić savjetuje da treba izbjegavati izlaganje suncu u periodu od 10 do 16 časova, unos što više tečnosti o hroničnim bolesnicima savjetuje redovno uzimanje terapije. Kad su obroci u pitanju, treba jesti češće, ali manje količine i izbjegavati hranu bogatu bjelančevinama.

Od danas možemo oćekivati nešto svježije vrijeme, a prema sajtu Zavoda za hidrometeorologiju naredna tri dana temperatura vazduha kretaće se oko 30 stepeni.

Svakako najvažnije je strogo pridržavanje savjeta ljekara.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Održano predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”

Danas  je održano  predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”, projekat je finansiran …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *