Naslovna / Vijesti / Društvo / Danas se obilježava 19. avgust Međunarodni dan humanosti

Danas se obilježava 19. avgust Međunarodni dan humanosti

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2008. godine donijela je odluku da se 19. avgusta obilježava Međunarodni dan humanosti, kako bi se doprinjelo podizanju svijesti građana o važnosti humanitarnog rada, upoznali o aktivnostima humanitaraca i važnosti međunarodne saradnje. Ovaj dan je prilika da pozovemo ljude da budu humani i pomažu onima koji su u nevolji.

Prilika da se obrati pažnja, napomene i podigne svijest o važnosti humanitarne pomoći je 19. avgust Međunarodni dan humanosti za čije je obilježavanje  odluku donije Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2008. godine. Ne samo ovog dana već svih 365 dana u godini ljudi treba da obrate pažnju na one kojima je pomoć potrebna i neophodna, a takvih nažalost kako u našoj državi tako i u svijetu ima dosta.

Solidarnosti  među ljudima ima, ali je treba  dodatno podsticati i promovisati po mogućnosti što češće. Banka hrane Crne Gore obilježava ovaj važan datum desetu godinu.

“Želimo da podstaknemo  ljude da više čine za dobrobit našeg društva, za dobro svih nas. Među ljudima koji pomažu ima onih koji imaju malo bolji standard ali je mnogo više onih koji imaju manje novca, ali više sa osjećanja za one koji nemaju”, kaže se u saopštenju Volonterskog tima Banke hrane i dodaju da se kod nas  nastavlja zabrinjavajući  trend, da su bogati sve bogatiji, a siromašni sve siromašniji.

U našem gradu brojne su akcije Crvenog krsta koje postiču na humanitarni rad kako bi se prikupila sredstva i upuitila u prave ruke onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

I ove godine raspodjela peleta po subvencionisanim cijenama–Opština Pljevlja raspisala tender za nabavku peleta za narednu grejnu sezonu

Opština Pljevlja raspisala je otvoreni postupak javne nabavke za nabavku čvstog goriva – peleta, ukupne …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *