PODIJELI

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore najoštrije osuđuje napade na svoje zaposlene i napade na zdravstvene radnike, koji obavljajući izuzetno težak i odgovoran posao, ne štedeći svoj život, ističe se u saopštenju, koje je uputila ova javna zdravstvena ustanova, a povodom najnovijeg napada na ekipu iz Pljevalja

Radnici Hitne pomoći u Pljevljima, verbalno su  vrijeđani, a kasnije i kamenicom gađani kada su vozilom krenuli na hitnu intervenciju.

Kako se ističe, krajnje je vrijeme da se zaštite zdravstveni radnici u pozitivno pravnoj regulativi i da za počinioce budu predviđene najstrože kazne.

Krajnje je vrijeme, kako ističu, da se preispitaju sve mogućnosti nalaženja zakonskih rješenja, u cilju zaštite zdravstvenih radnika.

Podsjetimo, incident  se dogodio 19. avgusta, u ranim jutarnjim časovima, ispred prostorija službe Hitne pomoći kad je starija ženska osoba J.G. iz Pljevalja napala ekipu Hitne pomoći, a zatim kamenicom pričinila štetu na ambulantnom vozilu te sužbe. O incidentu su odmah obavješteni pripadnici policijske stanice u Pljevljima.

Komentariši