Naslovna / Vijesti / Društvo / ZHMP: Za napade na zdravstvene radnike najstrožije kazne

ZHMP: Za napade na zdravstvene radnike najstrožije kazne

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore najoštrije osuđuje napade na svoje zaposlene i napade na zdravstvene radnike, koji obavljajući izuzetno težak i odgovoran posao, ne štedeći svoj život, ističe se u saopštenju, koje je uputila ova javna zdravstvena ustanova, a povodom najnovijeg napada na ekipu iz Pljevalja

Radnici Hitne pomoći u Pljevljima, verbalno su  vrijeđani, a kasnije i kamenicom gađani kada su vozilom krenuli na hitnu intervenciju.

Kako se ističe, krajnje je vrijeme da se zaštite zdravstveni radnici u pozitivno pravnoj regulativi i da za počinioce budu predviđene najstrože kazne.

Krajnje je vrijeme, kako ističu, da se preispitaju sve mogućnosti nalaženja zakonskih rješenja, u cilju zaštite zdravstvenih radnika.

Podsjetimo, incident  se dogodio 19. avgusta, u ranim jutarnjim časovima, ispred prostorija službe Hitne pomoći kad je starija ženska osoba J.G. iz Pljevalja napala ekipu Hitne pomoći, a zatim kamenicom pričinila štetu na ambulantnom vozilu te sužbe. O incidentu su odmah obavješteni pripadnici policijske stanice u Pljevljima.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

I ove godine raspodjela peleta po subvencionisanim cijenama–Opština Pljevlja raspisala tender za nabavku peleta za narednu grejnu sezonu

Opština Pljevlja raspisala je otvoreni postupak javne nabavke za nabavku čvstog goriva – peleta, ukupne …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *