Naslovna / Vijesti / Društvo / Ministarstvo prosvjete raspisalo konkurs za stipendije talentovanim učenicima

Ministarstvo prosvjete raspisalo konkurs za stipendije talentovanim učenicima

Iz PR Službe Ministarstva prosvjete saopšteno je da je raspisan konkurs za dodjelu 166 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola. Od ovog broja 20 se dodjeljuje učenicima osnovnih škola koji prvi put konkurišu za stipendiju, 40 učenicima koji produžavaju pravo na stipendiju, 30 učenicima srednjih škola koji prvi put konkurišu za stipendiju, 60 učenicima srednjih škola koji produžavaju pravo na stipendiju.

Pravo da konkurišu imaju talentovani učenici druge i narednih godina školovanja koji blagovremeno i uspješno ispunjavaju obaveze propisane statutom škole. Talentovanog učenika za stipendiju predlaže nastavničko vijeće osnovne odnosno srednje škole, na osnovu pisane preporuke predmetnog nastavnika.

Oni koji prvi put konkurišu potrebno je da prilože sledeća dokumenta: prijavni formular, prijedlog nastavnićkog vijeća, potvrdu o redovnom školovanju svjedočanstva iz prethodnih godina školovanja, ovjerene kopije dokaza o osvojenim nagradama na takmičenjima, uvjerenje o državljanstvu ili kopiju lične karte.

Ministarstvo će i ove godine dodijeliti 16 stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarne kvalifikacije.

Obrazovni profili za deficitarne kvalifikacije, prema podacima Centra za stručno obrazovanje i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore su: elektroničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija, građevinski tehničar za visokogradnju, poljoprivredni tehničar i mehatroničar, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Stipendija se dodjeljuje bez obaveze vraćanja, odobrava se za jednu školsku godinu i isplaćuje u deset  jednakih mjesečnih rata.

Rok za podnošenje dokumenata je od 2. septembra do 18. oktobra 2019. godine.

Sve dodatne informacije o dodjeli Stipendija talentovanim učenicima mogu se pronaći na sajtu Ministarstva prosvjete.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Održano predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”

Danas  je održano  predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”, projekat je finansiran …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *