Naslovna / Vijesti / Društvo / Projekat “Norveška za vas“ produžen do 20. septembra

Projekat “Norveška za vas“ produžen do 20. septembra

Rok za prijavu projekata u okviru Javnog poziva za preduzetnike, mikro i mala preduzeća za dobijanje bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške kroz projekat „Norveška za vas“, produžen je do 20. septembra 2019. godine.

Da potsjetimo u Pljevljima je 12. jula održana info-sesija u organizaciji Sekretarijata za privredu i UNOPS-a gdje su zainteresovani dobili pojašnjenja i detaljne informacije o korišćenju ovih sredstava. Tada je najavljeno da će finalna slekcija zainteresovanih biti krajem septembra a tokom oktobra i novembra potpisivaće se ugovori. Tako da će dobitnici grantova traženu opremu moći koristiti već u januaru, rekao je Čekić iz UNOPS-a. Produženjem roka za prijavljivanje biće pomjereni svi ovi datumi.

Naime, Kraljevina Norveška je izdvojila 350.000 evra za privredne aktivnosti koje će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta u 16 opština obuvaćenih projektom, a vrijednost podrške može biti od 5.000 do 10.000 eura.

Javni poziv ima za cilj da poveća mogućnosti za zapošljavanje u nerazvijenim područjima Crne Gore kroz razvoj privatnog sektora stvaranjem novih radnih mjesta. Poziv je namjenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima orijentisanih ka proizvodnji i uslugama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Danilovgrada, Gusinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Plava, Pljevalja, Rožaja, Šavnika, Ulcinja i Žabljaka. Uz produžetak roka za prijavu, poziv je proširen i na sve privrednike i preduzeća, koji su registrovani u periodu od  1. maja 2009. do 1. maja 2019. Godine, a na info sesiji je tada rečeno da mogu konkurisati preduzetnici i preduzeća registrovana od 1. Januara 2014 do 31. decembra 2019. godine. Uslovi i način konkurisanja ostaju isti.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge -UNOPS.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Održano predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”

Danas  je održano  predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”, projekat je finansiran …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *