Naslovna / Vijesti / Društvo / Opština Pljevlja raspisala dva konkursa za podršku preduzetništva

Opština Pljevlja raspisala dva konkursa za podršku preduzetništva

Opština Pljevlja, odnosno Sekretarijat za privredu raspisao je Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta opštine Pljevlja za 2019. godinu namijenjenih za podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva.

Pravo učešća na ovom Konkursu imaju preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor mora biti žena sa  prebivalištem, odnosno sjedištem privrednog subjekta na teritoriji opštine Pljevlja.

Sredstva namijenjena Budžetom Opštine za 2019. godinu, raspodjeljuju se za biznis planove koji doprinose ostvarivanju utvrđenih ciljeva u strateškim dokumentima, programima i planovima Opštine, a kojima se, naročito podstiče ekonomski razvoj opštine, razvoj poljoprivrede i ruralnog područja, podstiče razvoj organske poljoprivredne proizvodnje,stvaraju uslovi i podstiče razvoja turizma;podstiče razvoj lovstva i ribolovstva, doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti Opštine, podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja kulturne baštine, razvoj fizičke kulture i sporta doprinosi očuvanju životne sredine i održivog razvoja.

Ukupna sredstva opredijeljena Budžetom Opštine za 2019. godinu, za ovu namjenu iznose 4.000,00 eura.

Jedna preduzetnica i društvo/preduzetnica može konkurisati sa najviše dva biznis plana, a moze biti podržan samo jednim biznis planom. Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava po jednom biznis planu ne može iznositi više od 50% od ukupnog iznosa predviđenog Budžetom Opštine za podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva. Preduzetnica ili društvo/preduzetnica mogu konkurisati za ukupan iznos ili za dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužni su da to naznače. Konkurs je otvoren  45 dana od dana objavljivanja. Prijava na Konkurs podnosi se Komisiji na propisanom Obrascu i predaje na pisarnici Opštine.

Neće se podržati biznis planovi koji su: u nadležnosti ili odgovornosti Vlade, kao što je formalno obrazovanje, formalna zdravstvena zaštita i sl.- Biznis planovi kojim se traže finansijska sredstva za kupovinu i raspodjelu humanitarne pomoći;Biznis planovi koji se isključivo temelje na jednokratnoj izradi, pripremi i štampanju knjiga, brošura, biltena, časopisa i slično, ukoliko objava takvih publikacija nije dio nekog šireg programa ili sveobuhvatnijih i kontinuiranih aktivnosti.

Aktivnost koja se smatra nezakonitom ili štetnom po okolinu i opasnom za ljudsko zdravlje: igre na sreću, duvan, alkoholna pića (izuzev proizvodnje vina i voćnih rakija),
nemoralne i nelegalne aktivnosti.

Komisija je dužna da donese Odluku o raspodjeli sredstava u roku od 30 dana od dana zatvaranja  Konkursa.

Sekretarijat za privredu raspisao je i javni konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta opštine Pljevlja za 2019. godinu namijenjenih za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma. Ukupna sredstva opredijeljena Budžetom Opštine za 2019. godinu, za ovu namjenu iznose 6.000,00 eura, a biznis planovi i uslovi konkusa su isti kao za za podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva. Javni pozivi traju do 6. oktobra do 15 časova.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *