Naslovna / Vijesti / Društvo / Tika donirala devet profesionalnih plastenika za naše poljoprivredne proizvođače

Tika donirala devet profesionalnih plastenika za naše poljoprivredne proizvođače

Turska agencija za medjunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA je preko Kancelarije za koordinaciju programa u Podgorici, a u saradnji sa Sekretarijatom za privredu – Službom za poljoprivredu Opštine Pljevlja, u okviru projekta “Podrška razvoju plasteničke proizvodnje na sjeveru Crne Gore“, poljoprivrednicima iz pljevaljske opštine donirala je, podijelila i montirala devet profesionalnih plastenika sa opremom za navodnjavanje i sa sjemenom paprike i paradajza.

Plastenike su dobili: Bajić Margita iz Mrzovića, Djurović Leka iz Kalušića, Kaltak Edin iz Pljevalja, Krvavac Ljubiša iz Brvenice, Čepić Rada iz Hoćevine, Demirović Alen iz Odžaka, Klepo Dženana iz Ševari, Demirović Ifet iz Boščinovića i Mahmutović Abela iz Pljevalja. Uz još jedan plastenik doniran u drugom aranžmanu TIKA je u ovoj akciji podijelila deset plastenika dimenzija 6,30 m x 16 m x 3,2 m (P= 100,8 m2), ukupne vrijednosti od oko 18.000 eura. Poljoprivredni proizvodjači su prezadovoljni donacijom, koja će uz mjere podrške lokalnog i državnog Agrobudžeta dati dodatni podsticaj razvoju plasteničke  proizvodnje.

U poslednje četiri godine Opština Pljevlja je pomogla podizanje 127 plastenika manjih gabarita. Opština Pljevlja će u saradnji sa Sekretarijatom za privredu i u narednom periodu pružati stručnu i drugu pomoć proizvodjačima koji se bave plasteničkom proizvodnjom.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *