Naslovna / Vijesti / Društvo / Javni konkurs za uvođenje sistema odvojenog sakupljanja komunalnog otpada

Javni konkurs za uvođenje sistema odvojenog sakupljanja komunalnog otpada

Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija Ministarstva održđivog razvoja i turizma objavila je javni konkurs za finansiranje programa jačanja ekološke svijesti o potrebi uvođenja sistema odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Pozivaju se nevladine organizacije koje imaju kapicetete i iskustvo u oblasti upravljanja otpadom da prijave programe kojim mogu doprinijeti realizaciji Državnog plana upravljanja otpadom u Crnoj Gori za period od 2015-2020 i lokalniih planova upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom.

Strateški cilj je jačanje ekološke svijesti o značaju uvođenja sistema odvojenog sakupljanja komunalnog otpada.

Prioritetni problem uvođenja sistema odvojenog sakupljanja komunalnog otpada je neprihvatanje građana u mikrosredinama. Predviđeno je da NVO obrazuju punoljetne građane o potrebi i značaju odvojenog sakupljanja otpada i obavijeste ih o planovima upravljanja otpada u Crnoj Gori.

Ukupan iznos sredstava koja se mogu raspodijeliti ovim konkurskom je: 25.000,00 eura.Najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinom programu je 1.000 a najviši je 5.000 eura.

Na ovaj konkurs nevladina organizacija može prijaviti najviše dva programa, ali joj se mogu dodijeliti sredstva samo za jedan. Ta nevladina organizacija može biti i partner na samo jednom programu u okviru ovog javnog poziva.

Rok podnošenja prijave na ovaj konkurs je 30 dana od dana objavljivanja, odnosno zaključno sa 8.9.2019. godine.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *