Naslovna / Vijesti / Kultura / Pozorišna predstava „Odjeci“ gostuje u Domu kulture

Pozorišna predstava „Odjeci“ gostuje u Domu kulture

U petak 6. septembra u Domu kulture  gostuje pozorišna predstava  “Odjeci“. Predstava čiju režiju potpisuje Goran Bjelanović  rađena je  po motivima drame “Čas“ Ežena Joneska. Ulaznice po cijeni od 1 euro mogu se kupiti na biletarnici Doma kulture na dan predstave u periodu od 12 do 20 časova.

Pozorišni komad predstave „Odjeci“ Bjelopoljskog pozorišta naši sugrađani mogu pogledati  u petak 6. septembra na dobro poznatoj lokaciji Doma kulture sa početkom u 20 časova.

Predstava čiju režiju potpisuje Goran Bjelanović rađena je po motivima drame “Čas“ Ežena Joneska. Kako kaže reditelj predstava se razlikuje od mnogih dosadašnjih jer na jedan do sada neviđen način, govori o vremenu u kojem živimo, na način, koji će poslije nas, neko drugi teško moći da kopira.

Veliki majstor teatra, Ežen Joneski, se potrudio da ovu osobinu ljudskog društva istakne i nadgradi kroz inovaciju koja ima za cilj da nas razočara, dezorijentiše, izokrene naš svakodnevni svijet, osujećujući njegovu logiku.

Nema izvrnutije logike od neporječive istine da je najistaknutija osobina južnoslovenskog naroda sklonost ka auto destrukciji – ka samoistrebljenju. Ovo je centralni motiv komada .

Priroda suludosti i bratoubistva je takva da je jasno pokazala kako je sama sebi dovoljna, kako joj ne trebaju ni motiv ni opravdanje. Pri tom je u neprestanom kreiranju podjela, navodnih razlika i različitosti.

Filosofija komada „Odjeci“ iscrpljuje se kroz tezu: „U društvenim zajednicama koje baštine takvu kainovsku istoriju ne može se živjeti dobro“.

U predstavi igraju: Predrag Peđa Vukojević, Slađana Bubanja, Sanja Ćirović i Vlado Tomović.

Organizatori predstave su Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja i Turistička organizacija Pljevlja.

Ulaznice po cijeni od 1 euro mogu se kupiti na biletarnici Doma kulture u periodu od 12 do 20 časova.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *