Naslovna / Vijesti / Društvo / Prvi u nizu od pet predviđenih okruglih stolova koji promovišu kampanju za odgovorno držanje pasa održan u u Podgorici

Prvi u nizu od pet predviđenih okruglih stolova koji promovišu kampanju za odgovorno držanje pasa održan u u Podgorici

Prvi u nizu od pet predviđenih okruglih stolova koji promovišu kampanju za odgovorno držanje pasa održan u u Podgorici. U narednom periodu održaće se okrugli stolovi sa ovom temom u Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima i Kotoru.

„Slogan kampanje je: ’Drug iz snova, a bez krova’ i on najbolje oslikava izazove sa kojima se crnogorsko društvo suočava kada su u pitanju napušteni psi: prema istraživanjima, pas je omiljeni kućni ljubimac, ali su i većina napuštenih pasa nekadašnji vlasnički psi“, rekao je Žarko Vučinić, predstavnik EU projekta “Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore” koji je podržao kampanju.

Cilj tronedeljne kampanje je da ukaže na važnost bolje informisanosti i edukacije građana o temi napuštenih pasa sa fokusom na odgovorno držanje pasa.

„Sadašnji i budući vlasnici pasa, a posebno roditelji su glavne ciljne grupe kampanje. S druge strane, lokalne samouprave i nevladine organizacije predstavljaju ključne subjekte u promovisanju udomljavanja napuštenih pasa. Vlasnik psa svog ljubimca treba da drži u skladu sa propisima o zaštiti dobrobiti životinja, veterini, zaštiti prirode i javnom redu” istakla je Vesna Radusinović iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Na ovom događaju prezentovan je informativni materijal: brošura, flajeri, poster i priručnik za komunikatore, kao i dva  kratka filma koja obrađuju glavne teme kampanje: udomljavanje napuštenih pasa i identifikaciju i registraciju pasa mikročipom.

Podršku Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u sprovođenju kampanje pružiće veterinarska inspekcija, veterinarske ambulante, nevladine organizacije, opštine i projekat “Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore”.

Naredni okrugli stolovi u okviru kampanje organizovaće se u Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima i Kotoru.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Potvrda za vrtić se može dobiti putem novog servisa

Roditelji koji žele da upišu djecu u vrtiće, potvrde od izabranih ljekara sada mogu dobiti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *