Naslovna / Vijesti / Kultura / „Ново читање Исидоре Секулић“

„Ново читање Исидоре Секулић“

Народна библиотека „Стеван Самарџић“ установила је 2010. године „Књижевну трибину ново читање“ чији је циљ да понуди једно ново и другачије читање и вредновање дјела најзначајнијих домаћих писаца, који су за живота стекли име класика.

Oвогодишња трибина биће посвећена Новом читању Исидоре Секулић, писцу, преводиоцу, тумачу књижевних дјела, првој жени члану Српске академије наука и умјетности, која је говор и језик сматрала културном смотром народа. Објавила је више књига, критичких приказа, чланака. Сваке године одржава се научни скуп и издаје зборник радова „Исидоријана“. Такође, установљена је и књижевна награда „Исидора Секулић“.

Лаура Барна је приповедач, прозни писац, романсијер и есејиста. Њене приче, есеји, као и ликовне критике заступљени су у домаћим и иностраним антологијама, зборницима, алманасима и годишњацима.

Добитница је многих националних књижевних награда. Њене приче и есеји преведени су на мађарски, словачки, пољски и енглески језик. Члан је Удружења књижевника Србије.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *