Naslovna / Vijesti / Kultura / Dokumentarno veče o OŠ u Poblaću večeras u 21 h na Televiziji Pljevlja

Dokumentarno veče o OŠ u Poblaću večeras u 21 h na Televiziji Pljevlja

Paralelu između dva vremena, između dva svijeta – koja su nastala u ne tako dugom vremenskom periodu, pogledajte večeras u 20 h u emisiji „Dokumentarno veče“ na Televiziji Pljevlja autora Milana Kneževića.

Idemo li u pravcu razvoja ili se vremenom društvo degradira? Nakon emisije Dokumentarno veče autora Milana Kneževića koja će biti emitovana večeras u 21 h na programu Televizije Pljevlja nećete moći, a da ovo pitanje ne postavite sebi.

80 – tih godina, sad već prošlog vijeka, kolektiv i učenici jedne seoske škole pronašli su model kako da budu samoodrživi. I kako je snimljeno u nekadašnjem dokumentarcu obezbjeđivali su sebi udžbenike, a kasnije i pribor i mislili da je to tako svugdje u svijetu. U OŠ u Poblaću išlo je preko 300 stotine učenika koji su stizali iz tri različita pravca nekadašnje nam zemlje.

Gotovo pola vijeka kasnije, umjesto da idemo putem napretka, jer zaboga razvija se tehnologija, razvija se svijet, mi bilježimo poražavajuću sliku. Snimamo dokumentarac u boji, posljednjim tehnološkim dostignućem 4K televizijske tehnologije. Snimamo poražavajuću sliku pustoši. Djece nema, nema više ni škole, ruinirana devastirana zgrada pokazatelj je u kom pravcu hrli ovaj savremeni svijet.

I tako šta je, šta je – Puna škola đaka…greška to je nekada bilo…

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *