Naslovna / Sport / Šah / Uspjeh mladih pljevaljskih šahista

Uspjeh mladih pljevaljskih šahista

Pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, a u organizaciji Šahovskog saveza, u Podgorici je od 12.-15. septembra 2019. godine održan Školski kup Crne Gore u šahu. Među pedeset učesnika turnira, bili su i najmlađi članovi ŠK ”Osnovnih i srednjih škola” Pljevlja Neda Šljivić i Danilo Ostojić. Takmičenje je održano u kategoriji dječaka i djevojčica do 7, 9, 11, 13 i 15 godina, po kombinovanom sistemu (klasični šah, ubrzani i brzopotezni šah). Konačan plasman je određen sabiranjem svih bodova osvojenih na sva tri turnira. Neda i Danilo su se takmičili u starosnoj grupi do 9 godina i ostvarili odličan rezultat.

Neda Šljivić je osvojila pehar i zlatnu medalju za ubjedljivo osvojeno prvo mjesto u kategoriji djevojčica. Njen rezultat posebno dobija na značaju, ako se zna da je na prva dva turnira, od 14 partija 12 igrala sa dječacima (zbog diskutabilnog spajanja grupa dječaka i djevojčica od strane organizatora).

Danilo Ostojić je odličnom igrom, u kategoriji dječaka, više nego zasluženo osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju  Danilo je bio ubjedljiv je na Brzopoteznom turniru, sa Fišerovskim rezultatom, 9 poena iz 9 partija! Svojom igrom, Danilo je zaslužio pehar i prvo mjesto, ali je odlučila sporna partija sa pobjednikom njegove grupe.

Neda se direktno plasirala na Evropski školski kup, koji će se održati od 11.-20. oktobra u Ulcinju. U ŠK ‘’ŠK”Osnovnih i srednjih škola” Pljevlja očekuju da će i Danilo, po diskrecionom pravu Šahovskog saveza Crne Gore, dobiti poziv za učešće na ovom turniru, jer je to svojom igrom zaslužio.

U ŠK ”Osnovnih i srednjih škola” su više nego zadovoljni ostvarenim rezultatima naših mladih šahista. Uspjeh je time veći, ako se zna da su igrali u starosnoj grupi gdje su bili i takmičari koji su godinu stariji od Nede i Danila.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Šahisti Rudara savladali ekipu Cetinja

Pobjedom nad ekipom Cetinja šahisti Rudara približili su se osvajanju jedne od tri medalje na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *