Naslovna / Sport / Ostalo / Dobar rezultat mladih atletičara Rudara na pojedinačnom pionirskom prvenstvu

Dobar rezultat mladih atletičara Rudara na pojedinačnom pionirskom prvenstvu

Zahvaljujući odličnom radu atletskog kluba ,,Rudar“ sve više mladih Pljevljaka bira jednu od disciplina kraljice sportova za svoj omiljeni sport. Zato se u Pljevljima skoro svake godine pojavi novi mladi atletičar koji ostvari zapažene rezultate.

Teško da će ijedno talentovano dijete promaći oku iskusnog atletskog trenera Budimira Jestrovića a koliko je rad sa djecom kvalitetan najbolje pokazuju rezultati ostvareni na Državnim takmičenjima. Proteklog vikenda u Baru je održano pojedinačno pionirsko prvenstvo Crne Gore u atletici što je bila svojevrsna smotra crnogorske atletske budućnosti. Aleksa Bošković je u bacačkim disciplinama ostvario sjajan rezultat. Zlatne medalje pripale su mu u disciplinama kugla i disk dok je u disciplini koplje zauzeo treće mjesto. Na ovaj način mladi Bosković je potvrdio talenat i pred njim je sigurno uspješna karijera. U konkurenciji pionira medalju je osvojio i Vaso Dragaš koji je bio bronzani u skoku u vis.

Sa tri medalje okitila se i Ana Jestrović koja je osvojila srebro u bacanju kugle dok je dvije bronzane medalje dobila u disciplinama kugla i kladivo. Ana nastavlja da niže sjajne rezultate i slobodno se može reći da polako izrasta u jednu od najuspješnijih atletičarki Pljevalja ikada.

Pred klubom je još jedno takmičenje nakon čega slijedi kraj sezone na otvorenom ali će Rudar kao i svake godine uzeti učešće na jakim atletskim dvoranskim mitnzima.

Iz kluba su se zahvalili opštini Pljevlja na podršci.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Počela brdska auto trka “Kup Pljevlja 2020”

U Pljevljima je danas u 12 časova na stazi Dajevića han – Rudnica počela 11. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *