Naslovna / Vijesti / Društvo / Rekonstruisano područno odjeljenje Osnovne škole „Boško Buha“

Rekonstruisano područno odjeljenje Osnovne škole „Boško Buha“

Područno odjeljenje škole »Boško Buha« Komini, u Pljevljima je rekonstruisano, a investicija je bila vrijedna 27 000 eura. Zamijenjena je bravarija, završena je ugradnja grijanja na pelet, vodovodne instalacije, fasada, postavljanje oluka, i krečenje unutrašnjosti škole. Trenutno je u matičnoj školi u toku ugradnja grijanja na pelet, vrijednosti oko 55 000 eura, istakao je direktor Osnovne škole „Boško Buha“ Albin Kondo. On ističe da investicije u proteklom trogodišnjem periodu u ovu školu, uključujući i područne ustanove, ukupno iznose preko 150 000 eura i obuhvataju kako ulaganja Ministarstva prosvjete i same škole, tako i donatora i partnera poput opštine, civilnog sektora, predstavnika privrede, ambasada, političkih subjekata i drugih.

OŠ »Boško Buha« je jedna od tri gradske osnovne škole u Pljevljima. U školskoj 2019/2020 godini upisano je 450 učenika koji su raspoređeni u 29 odjeljenja.  Obrazovno-vaspitni proces se realizuje u zgradi matične škole, te područnom odjeljenju »Ilino brdo« i »Komini«.

Filip Grujić, šef Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete saopštio je: »Ministarstvo prosvjete ulaže maksimalne napore da raspoloživim sredstvima omogući kvalitetan rad djece u obrazovnim ustanovama. Posebno nam je drago što se na tom putu sve više uključuje čitava zajednica, od civilnog sektora i opština do privrede, pa i političkih subjekata, koji prepoznaju značaj investiranja u obrazovanje i žele da daju svoj doprinos«.

Albin Kondo, direktor Osnovne škole „Boško Buha“ ističe da je  poslednjih nekoliko godina mnogo urađeno na rekonstrukciji objekata, kako matične škole, tako i područnih odjeljenja »Komini« i »Ilino Brdo«, kako bi djeca i nastavnici imali priliku da obrazovno-vaspitni rad realizuju u dobrim uslovima. Mnogo je urađeno i po pitanju prevoza učenika iz područija udaljenih više kilometara od škole. Za naredni period planiramo rekonstrukciju sale za fizičko vaspitanje i školskog igrališta. Moram posebno istaći kompletan kolektiv naše škole i sve timove koji rade na poboljšavanju kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa.  U našoj školi je vlada rad, red i disciplina i ona je uvijek bila mjesto otvorenog srca, a takva će ostati i u narednom periodu naglasio je direktor oveškole Albin Kondo.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

IJZ: Iz Njemačke 488 uzoraka pozitivno na koronavirus, danas još 226 oboljelih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 673 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *