Naslovna / Vijesti / Društvo / Predavanje o štetnosti duvanskih proizvoda

Predavanje o štetnosti duvanskih proizvoda

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka povodom početka nove školske 2019/20. godine obišli su Gimnaziju „Tanasije Pejatović” u Pljevljima.

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka povodom početka nove školske 2019/20. godine obišli su Gimnaziju „Tanasije Pejatović” u Pljevljima. Posjete ove prirode spadaju u stalnu aktivnost ovog društva u borbi protivkonzumiranja duvanskih proizvoda u okviru koje posjećujumo osnovne isrednje škole po našoj državi.

Tako je posjeta iskorištena da se sa učenicima, direktorom Draganom Zukovićem, nastavnim i školskim osobljem razgovara o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu.

Prilikom predavanja u svečanoj sali Gimnazije za sve učenike četvrtog razreda skupa sa direktorom i njihovim profesorima, koje je održao sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka Domagoj Žarković, predočeno je koliko štetno i nepovoljno pušenje utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti. Istovremeno im je predstavljen i novi Zakono ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda koji je stupio na snagu 14. avgusta ove godine i zamijenio prvi koji je donesen još prije petnaest godina, tj davne 2004. godine.

Iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka su saopštili da su ovakve posjete način na koji koriste prigodne prilike da obiđu vaspitnoobrazovne ustanove i ukažemo na svu štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda na zdravlje mladih. Pušenje i sve njegove negativne posljedice prvenstveno utiču narazvoj raznih vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova, što svi dobro znaju, ali ne poštuju. Stoga iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka apeluju na sve, pogotovo djecu školskog uzrasta, da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje ili bar pokušaju da se odviknuod konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako ZDRAVLJE.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *